Rechtszaak tegen Kuzu en Öztürk van de baan

26-03-2015 17:22

DENK, de politieke beweging van ex-PvdA kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk, heeft haar logo en domeinnaam aangepast. Daarmee is de rechtszaak van de Friese GGZ-organisatie Denk tegen de nieuwbakken beweging, die morgen zou dienen, van de baan.

Op 9 februari jongstleden lanceerden Kuzu en Öztürk hun nieuwe politieke beweging, DENK genaamd. Daarbij hoorde ook een mooi logo. Helaas voor het duo bleek al snel die middag dat de Friese GGZ-dochter DENK niet blij was met het gebruik van dezelfde naam én het logo dat verdacht veel op dat van de instelling leek.

Naam behouden, logo veranderd

DENK (de politieke beweging) zei zich in eerste instantie van geen kwaad bewust te zijn, maar heeft nu toch het logo en de domeinnaam van hun beweging aangepast. Daarmee is voor GGZ-organisatie Denk de kous af, schrijft ze in een verklaring op haar website:

“Ggz-organisatie Denk is van mening dat deze wijzigingen aantonen dat de gelijkenissen met haar zorgvuldig opgebouwde merk terecht waren aangekaart. Ggz-organisatie Denk is tevreden met deze aanpassing en verwacht dat hierdoor de kans op verwarring veel kleiner is geworden. Daarom ziet ze af van de rechtszaak die ze eerder had aangespannen.”

Ook DENK-kamerlid Tunahan Kuzu is verheugd met hoe alles is afgelopen, hoewel misschien niet met de weg naar dit resultaat, zo blijkt uit een reactie op de Facebook-pagina van de beweging:

“Wij hebben ons vanaf het begin af aan constructief opgesteld. Niet voor niets zijn wij op 16 februari jongsleden vanuit Roermond en Rotterdam naar Leeuwarden afgereisd voor een gesprek met de bestuursleden. GGZ-Friesland stond er echter op dat wij onze naam DENK zouden opgeven. Dat was voor ons onacceptabel.

Het geschil had wat ons betreft al in februari opgelost kunnen worden. Dan was er niet onnodig veel tijd en geld verspild aan dure advocaten. Geld dat beter besteed had kunnen worden aan de kwetsbare cliënten in de geestelijke gezondheidszorg.”

Het nieuwe logo

Oordeelt u zelf over het geüpdate logo:

DENK