Politiek

Opnieuw ernstige grondwetschending journalisten door politie

23-11-2014 15:17


(Context/via.)

Nuance, voorbeelden en uitleg via Iusmentis

Laat het tot iedereen doordringen: filmen op de openbare weg mag altijd. Dus ook het filmen van politie. Juist het filmen van politie. Elke journalist, en elke burger, is dankzij de Grondwet beschermt tegen censuur.

Als politiebeamten denken dat hun privacy wordt geschonden dan mogen ze, na publicatie van de beelden, naar de rechter stappen. De kans dat de rechter ook vindt dat hun privacy is geschonden is echter klein omdat hun herkenbaarheid nou eenmaal onderdeel is van hun vak.

DUS FILMEN VAN AGENTEN OP DE OPENBARE WEG* KAN NOOIT ZOMAAR WORDEN VERBODEN!

(* = Wanneer de politie een gedeelte heeft afgezet is dat gedeelte niet langer openbaar en dient u buiten de afzettingen te blijven.)

Laat u nooit iets anders wijsmaken. Blijf filmen. Blijf fotograferen. Ook de politie. De enige manier waarop burgers van een democratie kunnen controleren of de politie hun werk goed doet is door dat werk te openbaren.

Nederland is een rechtstaat. Dat blijft het, zolang u zich niet onterecht laat wegsturen door politieagenten die noch hun werk noch de Grondwet noch de wet noch de regels der democratie kennen.

Iedereen die denkt dat dit niet zo is, is bij dezen van harte uitgenodigd deze zaak voor de rechter uit te vechten. U kunt hier aangifte doen. We’ll see you in court.

grondwetartikel7