Doneer aan TPO
 

Margarita op oorlogspad (omdat ze een interview gaf aan Privé)

Dient gek genoeg klacht in tegen advocaat De Roy van Zuydewijn

Door: Bas Paternotte, 11:48, 15 november 2014

Prinses Margarita heeft naar nu blijkt vorige week vrijdag bij de Orde van Advocaten een klacht ingediend tegen de advocaat van haar ex-man Edwin de Roy van Zuydewijn. De prinses gaf eind september een interview aan roddelblad Privé waarin zij stelde dat De Roy van Zuydewijn haar bijkans in de schuldsanering had doen belanden en dat ze een deel van zijn schulden heeft moeten betalen. Hierop heeft de Roy van Zuydewijn zijn advocaat Mark Meijjer ingeschakeld en hem geïnstrueerd tekst en uitleg te halen met betrekking tot de volgens hem smadelijke en lasterlijke uitspraken. De Roy wil namelijk bewijs zien van haar aantijgingen, van schulden is hem niets bekend.

De advocate van Margarita ontkende vervolgens dat er een interview was gegeven aan Privé. Dat was het moment, aldus de Roy van Zuydewijn, dat hij besloot de hem betreffende correspondentie te openbaren. En nu is Margarita boos. Ze houdt Meijjer verantwoordelijk voor het schenden van de gedragsregels voor advocaten. Hij zou ‘ongeoorloofde pressie’ op haar hebben uitgevoerd.

Niemand minder dan De Roy van Zuydewijn zélf verstuurde vervolgens deze woensdag een persbericht aan verschillende media om het op te nemen voor Meijjer. Daarin valt te lezen dat zijn advocaat geen blaam treft, hijzelf de correspondentie aan NRC heeft gegeven en zegt over de actie van Margarita:

“Een volstrekt onzinnige beschuldiging die niets anders voorstelt dan de zoveelste poging mijn advocaten en mij in diskrediet te brengen. Het was de druppel. Ik ging niet meer langer lijdzaam toe staan hoe Margarita c.s. wederom dacht weg te komen met smaad en laster, daarop aangesproken wordt en dan vervolgens glashard stelt dat er helemaal geen interview afgenomen was. Het moest ergens stoppen, de waarheid moest op straat.”

Afleidings-manoeuvre van Margarita?

Het lijkt dat Margarita bezig is met een afleidings-manoeuvre. Privé bevestigde namelijk vorige maand aan ThePostOnline dat het interview wel degelijk heeft plaatsgevonden. Redacteur Sander Tromp liet toen weten:

“Onze verslaggever heeft wel degelijk een gesprek met prinses Margarita gehad. Dat vond plaats tijdens de modeshow van een bekende Nederlandse couturier. We spraken de prinses in de VIP-lounge, daar waren tientallen getuigen bij. Mevrouw heeft onze verslaggever zelfs nog veel meer verteld om vervolgens te vragen dat niet te publiceren. Daar komt bij: we hebben de afgelopen weken geen officiële brief van haar advocaat gehad. Alles wat wij hebben opgeschreven heeft ze gezegd.”

Prinses in het beklaagdenbankje

De Roy’s advocaat Mark Meijjer bevestigt aan ThePostOnline dat er een klacht tegen hem is ingediend, verder wil hij geen commentaar geven. De Roy van Zuydewijn zegt in een nadere reactie:

“De gedragsklacht tegen mr Meijjer is natuurlijk een lachertje. De sop is de kool niet waard. Maar daar gaat het hier maar gedeeltelijk om. De tijd is nu aangebroken dat justitie en de media zich serieus afvragen in hoeverre het nog langer toelaatbaar is dat Margarita zichzelf steeds met leugens en onzinnigheid bedient om zich via de media uit lopende zaken te bluffen. Zij zit in het beklaagdenbankje, niet mr Meijjer.”

Margarita eerder in opspraak door roddelblad

Het is niet de eerste keer dat Margarita een juridische scheve schaats rijdt. Haar vorige advocaat Germ Kemper werd vorig jaar door het Hof van Discipline  berispt omdat hij een interview aan het roddelblad Story had gegeven over de alimentatiezaak tussen Edwin de Roy van Zuydewijn en prinses Margarita. Hij deed dat zonder te vermelden dat hij advocaat van de prinses was. Ook schoffeerde hij Meijjer in het interview. De tuchtrechter vond het optreden van Kemper niet zorgvuldig en ‘niet passend’. Helemaal omdat hij op dat moment nog Deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten was.

In 2011 oordeelde de rechtbank dat Margarita een valse aangifte tegen haar ex-man had gedaan. Broer Carlos jr. beet vorig jaar in het stof in de zogenaamde ‘Incest Zaak’ toen de rechter oordeelde dat zijn aangifte had geleid tot onterechte vervolging van De Roy van Zuydewijn.

Lees ook

NRC – Prinses Margarita versus Privé

TPO – Margarita voorgoed getemd door de Oranjes


 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties