TPOok!

 
Politiek

Geen onderzoek contacten Bernhard en inlichtingendiensten

Groot deel oppositie steunt SP-voorstel

Een motie van SP-Kamerlid Ronald van Raak om de Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) onderzoek te laten doen naar de banden tussen prins Bernhard en de inlichtingendiensten heeft het dinsdagmiddag niet gehaald. Toch wist Van Raak een groot deel van de oppositie achter zijn voorstel te scharen. Het werd gesteund door D66, PVV, 50Plus, GroenLinks en de Partij voor de Dieren.

Minister-president Mark Rutte voelt niets voor een onderzoek naar de banden tussen prins Bernhard en de inlichtingendiensten. Dat bleek vorige week dinsdag tijdens het debat over de begroting van het Koninklijk Huis. tijdens het debat over de begroting van het Koninklijk Huis.

Historicus Gerard Aalders zei twee weken terug tegen ThePostOnline dat Rutte fout zit met beantwoording van Kamervragen van de SP. Bernhard gaf in 1995 opdracht aan de Binnenlandse Veiligheidsdienst om onderzoek te doen naar zijn dossier in handen van de Amerikanen. Aalders weet dat zo zeker omdat hij er als onderzoeker van het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie (RIOD) zélf bij was betrokken. Toch wilde Rutte er niet verder op ingaan. Hij noemde het ‘geschiedenis’.

Lees ook

Rutte wil geen nader onderzoek naar prins Bernhard

Prins Bernhard-gate: Hier heeft Mark Rutte een half jaar over gedaan

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.