Doneer aan TPO
 

Locatie’s demonstraties Den Haag bekend

Geenstijl mag demonstreren tegen verticaal filmen - Van Aartsen kritisch op Pro Patria en AFA

Door: & , 14:42, 11 september 2014

Geenstijl mag demonstreren tegen verticaal filmen - Van Aartsen kritisch op Pro Patria en AFA

Met update – De vijf aangekondigde demonstraties in Den Haag mogen op 20 september plaatsvinden, maar onder voorwaarden. Zo moeten de partijen zich houden aan aangewezen locaties en moeten de demonstraties ‘statisch plaatsvinden’, schrijft burgemeester Jozias van Aartsen donderdag in brieven aan de organisaties van de betogingen. Geenstijl mag ook demonstreren, het weblog heeft de actiegroep “Internet Against Vertical Video Syndrome”, kortweg IAVVS opgericht.

De locaties:

Demo

Uit de brieven van de gemeente Den Haag aan de deelnemende organisaties blijkt dat burgemeester Jozias van Aartsen wel kritisch is op hun deelname.  “De ervaring met uw organisatie wekt geen vertrouwen”, schrijft Van Aartsen aan Pro Patria. Plus:

ErvaringenPP

Ook de extreemlinkse AFA wordt door Van Aartsen vermandend toegesproken:

ervaringenAFA

Eerdere demonstraties in Den Haag liepen uit de hand. Tijdens demonstraties ter faveure van IS werden anti-semitische leuzen gescandeerd. Tijdens een demonstratie tegen moslimextremisme werden stenen gegooid door tegendemonstranten.

Update 16.10 – Pro Patria naar rechter om demonstratie

Pro Patria is het niet eens met de beperkingen die de gemeente Den Haag oplegt voor de demonstratie op 20 september. De organisatie stapt daarom naar de rechter, zo laat ze donderdag weten. Den Haag heeft Pro Patria (voor het vaderland) laten weten dat ze maar op één plaats mag demonstreren, namelijk op de Koekamp. Een optocht door de wijk Transvaal en de Schilderswijk, zoals de organisatie wilde, geeft te veel risico op ongeregeldheden, aldus de gemeente. Een eerdere optocht van Pro Patria op 10 augustus, liep uit de hand.

Lees ook

De betreffende brieven leest u hier. AFA, NVU en Pro Patria.

Tags:
 
 
   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace