Haagse grabbelton

RTL Nieuws wobt Miljoenennota

05-09-2014 11:49

RTL Nieuws heeft het ministerie van Financiën gevraagd de Miljoenennota openbaar te maken via een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur. De kritiek op de embargoregeling van het Kabinet zwelt aan. Steen des aanstoots is het voortdurend lekken van maatregelen. RTL Nieuws heeft in het verzoek aan het ministerie van Financiën gevraagd om een beslissing vóór dinsdag 9 september 12 uur.  Adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein:

“Dat kan een vertekend beeld creëren, omdat de vervelende maatregelen uit de publiciteit worden gehouden. Er is maar één oplossing: maak alle stukken openbaar.”

Gangmaker in de roep om openbaring van de stukken is SP-Kamerlid Ronald van Raak. De ThePostOnline-columnist ergert zich al jaren aan het gedoe rondom de openbaarmaking van de stukken. Volgens Van Raak kunnen de coalitie en de loyale oppositie (D66, ChristenUnie en SGP) nu een ‘goed nieuws-show’ opvoeren. Positieve maatregelen lekken uit, de negatieve komen pas later, volgens de socialist. Afgelopen week vroeg hij minister-president Rutte meermaals om openbaarmaking van de stukken, maar die weigert dat. Van Raaks laatste verzoek stuitte gisterenavond laat wederom op een ferm neen van de premier. Van Raak wil nu een reactie van het Kabinet op de actie van RTL Nieuws.

Raak

Lees ook

RTL Nieuws wil openbaarmaking Miljoenennota

SP wil per direct Miljoenennota openbaar