Haagse grabbelton

PVV maakt bezwaar tegen Rijksvertegenwoordiger Caraïben

10-07-2014 18:36

PVV-fractievoorzitter Geert Wilders en zijn fractiegenoot Sietse Fritsma maken bezwaar tegen de benoeming van Gilbert Isabella (PvdA) als Rijksvertegenwoordiger voor de Caraïben. De Utrechtse oud-wethouder was betrokken bij een reeks aan affaires in de Domstad, na zijn wethouderschap raakte hij recent eveneens in opspraak. Afgelopen vrijdag werd hij door de Ministerraad naar voren geschoven als Rijksvertegenwoordiger van Bonaire, Sint-Eustatius en Saba.

Vorige Rijksvertegenwoordiger ook in opspraak

De vorige Rijksvertegenwoordiger Wilbert Stolte (CDA) raakte omstreden door twijfels aan zijn integriteit.  Beide PVV’ers vinden het maar niets dat de functie alleen beschikbaar is voor ‘geflipte wethouders, aangezien de vorige totaal ongeschikte en belastinggeld weggooiende Rijksvertegenwoordiger, Wilbert Stolte, dit ook al was’.

Voordracht intrekken

De Rijksvertegenwoordiger is de ogen en oren van minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) in de Caraïben. Wilders cum suis willen weten waarom Plasterk ‘deze omstreden en plucheplakkende PvdA’er aan een goed betaald baantje helpt’. In onvervalst PVV-lingo willen ze dat er een einde komt aan ‘vriendjespolitiek en achterkamertjesgeritsel’.  Ze willen bovendien weten of Plasterk bereid is de voordracht ‘onmiddellijk in te trekken’.

Lees ook

Omstreden Utrechtse PvdA’er Rijksvertegenwoordiger BES-eilanden

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal.  Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.