Doneer aan TPO
 

Belastingdienst legt beslag op schadevergoeding advocaat De Roy van Zuydewijn

Belastingdienst schermt met niet bestaand TV-optreden

Door: Bas Paternotte, 16:07, 12 mei 2014

De Belastingdienst heeft beslag gelegd op de schadevergoeding van Gabriël Meijers, de advocaat van Edwin de Roy van Zuydewijn. Dat bevestigt Meijers tegen ThePostOnline. Meijers had recht op deze vergoeding van ‘kosten raadsman’ nadat het Amsterdams gerechtshof oordeelde dat De Roy van Zuydewijn ten onrechte vervolgd was. De schadevergoeding werd gesteld op 16.000 euro maar omdat de betaling uitbleef informeerde Meijers waar het geld bleef. “Toen vertelde het Openbaar Ministerie mij dat de Belastingdienst beslag heeft gelegd.” Volgens het OM baseert de Belastingdienst zich op een uitspraak van Meijers op televisie. Maar Meijers is nog nooit ‘nog nooit op de televisie verschenen’ over de zaak van zijn cliënt.

Volgens Meijers toont het Amsterdamse Openbaar Ministerie zich ‘een slecht verliezer’.

“Het lijkt er op dat de overheid niet alleen Edwin de Roy van Zuydewijn probeert te treffen, maar ook de mensen om hem heen. Zelfs de advocaat die hem bijstaat dus.”

Meijers weet nog niet wat zijn volgende stap wordt.

“Ik heb daar nog niet zo over nagedacht. Ik ben vooral heel erg verbaasd.”

Meijers vervolgt:

“Het uitkeren duurde erg lang. Toen ik belde bleek dat de Belastingdienst op de dag van de beslissing beslag had gelegd. Dat is geen toeval. Het Openbaar Miniserie en de Belastingdienst hebben dit met elkaar afgestemd.”

Uitspraak op televisie…

Het Openbaar ministerie bevestigt dat de Belastingdienst beslag heeft gelegd op het bedrag. Woordvoerder Evert Boerstra: “Ons is gemeld dat een belastinginspecteur op televisie heeft gezien dat Gabriël Meijers gezegd heeft dat de heer De Roy van Zuydewijn een schadevergoeding zou krijgen. Vervolgens is er beslag gelegd.”

…die nooit is gedaan…

Volgens Meijers is hij echter ‘nog nooit op de televisie verschenen’ over de zaak van zijn cliënt. “Ik heb dat nooit op de televisie gezegd. Wat het Openbaar Ministerie u voorhoudt is niet juist. ” Daarnaast verwondert Meijers zich er over dat de Belastingdienst individuele belastingzaken deelt met het Openbaar Ministerie.

Incest-verhalen

Het is het volgende hoofdstuk in een kroniek die tot stand kwam na een valse aangifte van prins Carlos jr. De broer van De Roy van Zuydewijn’s ex-vrouw prinses Margarita deed in 2007 aangifte van smaad tegen De Roy van Zuydewijn. Prins Carlos jr. beschuldigde De Roy van Zuydewijn ervan ‘incestverhalen’ in de openbaarheid te brengen. De Amsterdamse officier van Justitie verklaarde in februari vorig jaar echter dat het Openbaar Ministerie toestemming ging vragen om de zaak tegen De Roy van Zuydewijn te seponeren.  Edwin de Roy van Zuydewijn had de rechter zélf gevraagd om vervolgd te worden.

Ten onrechte vervolgd

De zaak werd geseponeerd met een zogenaamde code 01. Dat komt er op neer het OM  zegt: we hadden hier nooit mee mogen beginnen. Het was de tweede keer dat de ex-schoonfamilie in het stof beet. Een eerdere aangifte van prinses Margarita en haar advocaat Germ Kemper tegen De Roy van Zuydewijn werd door de rechter als onrechtmatig beschouwd. Ook toen kreeg advocaat Meijers – een schadevergoeding toegewezen.

Familie De Roy van Zuydewijn sprakeloos

Een woordvoerder van de familie De Roy van Zuydewijn laat aan ThePostOnline weten dat De Roy van Zudyewijn ‘sprakeloos is over de ontstane situatie’. “Dat de Belastingdienst beslag laat leggen op de vergoeding van zijn raadsman sterkt de gedachte dat er alles op alles wordt gezet om Edwin te criminaliseren. Dat de overheid na de familie nu ook zijn advocaat onder vuur neemt is onbeschrijfelijk.”

Lees ook

OM laat zaak prins Carlos jr. tegen Edwin de Roy van Zuydewijn vallen

Schadevergoeding voor De Roy van Zuydewijn

 

dossier_de_roy


 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties