Doneer aan TPO
 

De Roy van Zuydewijn wil getuigenverhoor prinses Beatrix

Twee chauffeurs bevestigen dat echtpaar werd gevolgd

Door: , 21:18, 23 april 2014

Twee chauffeurs bevestigen dat echtpaar werd gevolgd

Twee chauffeurs van prinses Margarita en Edwin de Roy van Zuydewijn hebben bij de notaris verklaard dat zij meermaals werden achtervolgd. Dat blijkt uit documenten in handen van Eén op één. Een van de chauffeurs verklaart dat dit zelfs gebeurde na het befaamde Kamerdebat in 2003 waarin premier Jan Peter Balkenende verklaarde dat er geen verdere naspeuringen plaatsvonden. Ook een privé-detective verklaart dit. Tijdens het programma zei De Roy van Zuydewijn dat zijn advocaten een getuigenverhoor willen met onder meer prinses Beatrix. Beatrix zou de hoogte zijn geweest van het onderzoek naar De Roy van Zuydewijn.

SP: Het gaat hier om waarheidsvinding

SP-Kamerlid Ronald van Raak zou die verhoren toejuichen. “Die getuigenverhoren zijn een ontzettend goed idee’, zegt Van Raak tegen ThePostOnline. Ook zou Van Raak graag zien dat de Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) – die de inlichtingendiensten controleert – zich in de kwestie zou verdiepen.

“Dat is de enige manier voor de Tweede Kamer om te controleren of de verschillende verantwoordelijk premiers de waarheid hebben gesproken.”

Van Raak dringt al langer aan op een onderzoek van de CTIVD. Begin deze maand onthulde historicus Gerard Aalders dat prins Bernhard in 1995 opdracht heeft gegeven aan de BVD – later de AIVD – om onderzoek te doen naar bewijzen dat hij lid is geweest van de NSDAP. “Het recht moet zijn loop hebben”, zegt Van Raak. “Het gaat hier om waarheidsvinding.”

Kabinet der Koningin

De voormalig directeur van het Kabinet der Koningin Felix Rhodius speelde vertrouwelijke informatie door naar prins Bernhard, De Roy’s schoonvader Carlos Hugo de Bourbon de Parme en zijn zoon Carlos junior.

Premier Rutte zei tijdens het debat eind vorig jaar dat de geheime diensten beperkt onderzoek hadden gedaan naar De Roy van Zuydewijn. Als nu blijtk dat Margarita en De Roy van Zudyewijn wel degelijk zijn geschaduwd, dan luidt de conclusie dat premier Rutte de Tweede Kamer onjuist heeft ingelicht.

Lees ook

De documenten in bezit van Eén op één

Dossier – Edwin De Roy van Zuydewijn

 
 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace