Doneer aan TPO
 

De Roy van Zuydewijn: Aalders ontmaskert de leugens van Rutte

Reactie op boek over prins Bernhard

Door: , 15:01, 18 april 2014

Reactie op boek over prins Bernhard

Wat vindt Edwin de Roy van Zuydewijn eigenlijk van het boek Niets was wat het leek van Gerard Aalders over prins Bernhard? Uit de publicatie blijkt dat prins Bernhard direct opdracht gaf aan de BVD – de voorloper van de AIVD – om zaken uit te zoeken. Tijdens het debat eind vorig jaar over de kwestie De Roy van Zuydewijn zei premier Rutte dat dat niet mogelijk was. ThePostOnline belde even met De Roy van Zuydewijn.

Heeft u het boek gelezen?

“Jazeker. Het is met een straatlengte voorsprong het meest betrouwbare en zwaar onderbouwde relaas over de man die mijn privé- en zakelijke leven en dat van mijn vrouw vernietigd heeft. Aalders zijn onderkoelde toon en discipline verdienen groot respect. En is van groot belang voor de Nederlandse geschiedenis van voor, tijdens en na de oorlog. Ik ben verheugd dat het boek binnen twee weken al in vierde druk is.”

Tijdens het debat over uw kwestie eind vorig jaar verklaarde premier Rutte dat het uitgesloten is dat prins Bernhard of andere leden van de Koninklijke Familie op enigerlei wijze opdrachten kunnen geven aan de geheime diensten. Dat blijkt nu dus anders te liggen. U ziet de parallel met uw zaak, neem ik aan.

“U moet beter uw huiswerk doen. Ik heb al in december in NRC Handelsblad gesteld dat de minister-president de Tweede Kamer een rad voor ogen heeft gedraaid. Dat wordt nu ondubbelzinnig bevestigd door de archieven van de heer Aalders en het NIOD. Rutte heeft zich daarmee geschaard aan de zijde van zijn voorgangers Kok en Balkenende om de Koninklijke Familie uit de wind te houden. Door middel van leugens en volstrekte onwaarheden. Overigens meen ik mij te herinneren dat het verkeerd informeren van het parlement een politieke doodzonde is.”

SP-Kamerlid Ronald van Raak dringt aan op onderzoek.

“Ik ben verheugd dat er nu voor de vierde keer in het Margarita-dossier harde Kamervragen zijn gesteld. De volstrekt onaanvaardbare gedragingen van Bernhard zijn niet meer weg te poetsen. En ik ben blij dat er in politiek en media steeds meer aandacht bestaat voor de geschiedenis van deze man.”

Wat is uw inschatting, hoe loopt dit af?

“Die vraag krijg ik vaker. Staat u mij toe dat ik nu geen voorspelling doe. Daarmee zou ik de heer Kockelmann tekort doen.”

De heer Kockelmann?

“Aanstaande woensdag 23 april zal ik nader op de kwestie ingaan in het programma Eén op één. Beter dat u dan inschakelt.”

 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace