Politiek

Strafbaarstelling illegaliteit gaat niet door

01-04-2014 12:39

Met updates – Het wetsvoorstel om illegaliteit strafbaar te stellen, is van tafel. De PvdA is het met coalitiegenoot VVD eens geworden om dit plan te schrappen. Dat heeft PvdA-leider Diederik Samsom dinsdag aangekondigd. Volgens hem lag het voorstel ‘ons als een steen op de maag’.

Minder nivellering

Samsom moest meermaals brandjes in zijn partij blussen vanwege het voorstel dat is vastgelegd in het Regeerakkoord. De sociaal-democraten moeten wel inleveren: de VVD heeft gedaan gekregen dat er minder zal worden genivelleerd: de arbeidskorting gaat omhoog, meldt Telegraaf-verslaggever Wouter de Winther.

VVD-voorlichter Henri Kruithof meldt:

Dat betekent dat er 500 miljoen euro extra bezuinigd moet gaan worden. Volgens Kruithof zullen Defensie, alles op gebied van veiligheid en infrastructuur buiten schot blijven.

Reactie Geert Wilders

De tweet die je wist dat zou komen:

Pechtold bezorgd over lage inkomens

D66-Leider Alexander Pechtold in een reactie aan het ANP:

“Dat de strafbaarstelling van tafel zou gaan, was slechts een kwestie van tijd. Goed dat het kabinet niet langer vasthoudt aan deze foute symboliek. Lastenverlichting op arbeid is eveneens de inzet van D66 bij de komende gesprekken over de begroting. Deze verhoging van de arbeidskorting voor middeninkomens is een mooie eerste stap. Wij zetten in op verlaging van de inkomstenbelasting in de eerste schijf, zodat ook lage inkomens meer geld overhouden in de portemonnee. Dat is goed voor de werkgelegenheid en goed voor de economie.”

De VVD en PvdA spreken elkaar nu al tegen over de effecten van de denivellering, meldt RTL Nieuws-verslaggever Jos Heymans vanuit Den Haag.

Dit bericht wordt aangevuld

 

Lees ook

Dossier strafbaarstelling illegaliteit