Politiek

ChristenUnie wil half miljard voor lage inkomens

01-04-2014 23:11

ChristenUnie-leider Arie Slob pakte vanavond zijn tv-moment van deze week bij Nieuwsuur. De 500 miljoen euro lastenverlichting voor de middeninkomens moet gepaard gaan met een even hoog bedrag voor de lagere inkomens, vindt hij. Slob reageerde op het akkoord in de coalitie dat de strafbaarstelling van illegaliteit van tafel gaat en er een half miljard voor lastenverlichting komt voor inkomens vanaf zo’n 40.000 euro per jaar. Eerder op de dag zei D66-leider Alexander Pechtold ook al iets in die richting, maar Slob steelt de show.

Ondertussen is er wrevel in de Kamer over de gebeurtenissen van vandaag. Het CDA wilde meer weten over de dekking van de plannen en wenste een brief van het Kabinet. Premier Rutte voldeed daar aan, maar voor het CDA is dat niet genoeg.

 

Het CDA zal morgen opnieuw vragen om een debat over de kwestie.

Ondertussen zei minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) eerder op de dag dat het mogelijk is de 500 miljoen ‘in te passen in de begroting’. Dat betekent dat er niet extra bezuinigd hoeft te worden. “Maar dan heb je het ook wel gehad.”

Lees ook

Strafbaarstelling illegaliteit gaat niet door