Politiek

Hamit Karakus (PvdA) stapt toch maar wel op

24-03-2014 19:03

Update: reactie PvdA-voorzitter Hans Spekman (via ANP): “Het vertrek van Hamit Karakus is een verlies voor de stad Rotterdam en de afdeling. Ik heb Hamit leren kennen toen hij als wethouder van buiten kwam. Hij was als bestuurder een warm mens, die oog had voor zijn medemens. Hij was ook een echte Rotterdammer, van niet lullen maar poetsen. Ik heb alle respect voor zijn afweging. Hij laat een fractie achter die er goed voor staat en strijdbaar is voor de komende vier jaar”.

De Rotterdamse PvdA-leider Hamit Karakus is maandagavond toch opgestapt. Een dag na het dramatische verlies van 14 naar 8 zetels in de gemeenteraad zei hij nog aan te willen blijven, maar hij vindt het na “een aantal slapeloze nachten” nu toch nodig om te vertrekken. 

Met het aftreden van Karakus, verdwijnt opnieuw een PvdA-leider van een grote stad van het toneel. Pieter Hilhorst van de PvdA in Amsterdam kondigde een dag na het verlies voor de partij in de hoofdstad zijn aftreden aan. Karakus stopt per direct ook als wethouder van het zittende college.

Anp