Doneer aan TPO
 

PvdA: ‘Maximaal één Oost-Europeaan per 12 vierkante meter’

Update - Leefbaar Amsterdam doet aangifte tegen PvdA vanwege discriminatie

Door: , 13:02, 13 maart 2014

Update - Leefbaar Amsterdam doet aangifte tegen PvdA vanwege discriminatie

De landelijke PvdA komt met een actieplan om woonoverlast van Oost-Europeanen te bestrijden. Volgens PvdA-Kamerlid Mariette Hamer ‘is er wel wat mis met vijftien Poolse buren in één eengezinswoning. Dat zorgt voor geluidsoverlast, vervuiling op straat en ruzies in het portiek.’ Dit meldt AT5.

In het actieplan staat onder meer dat er ‘maximaal één Oost-Europeaan per twaalf vierkante meter mag wonen’, moeten ‘arbeidsmigranten over de stad worden verspreid’ en ‘moet er een harde scheiding worden aangebracht tussen het werkcontract en het wooncontract’ bij Oost-Europese arbeidsmigranten.

‘Racisme!’

Het is nog onduidelijk waarom dit soort zaken beweren over andere bevolkingsgroepen dan Oost-Europeanen standaard ‘racisme’ is in de ogen van de PvdA maar het over één kam scheren van álle Oost-Europeanen, terwijl er ook heel veel goede Oost-Europeanen zijn die wél deugen, kennelijk geen enkel probleem is.

Ambassadeurs en politici uit de MOE-landen hebben voor zover bekend nog niet gereageerd met de traditionele beschuldiging van ‘xenofobie’.

Update 15.20 – Lijsttrekker Henk Bakker Jr. van Leefbaar Amsterdam gaat aangifte doen tegen de PvdA, vanwege bovenstaand verhaal. Tegen AT5 zegt Bakker witheet te zijn. “Het is schandalig. Ik heb het Meldpunt Discriminatie gebeld en zij vinden het ook puur racisme. Dit is gewoon een hele bevolkingsgroep te schande zetten”, aldus Bakker Jr..

 
Tags: ,
 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace