TPOok!

 
Politiek

Prins Jaime de Bourbon de Parme ambassadeur Vaticaan

Broer van Carlos jr. naar Heilige Stoel

Prins Jaime de Bourbon de Parme wordt ambassadeur  bij het Vaticaan. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) besloten. De Bourbon de Parme is nu speciaal vertegenwoordiger grondstoffen op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. De ambassadeursbenoemingen zijn pas definitief nadat de betreffende gastlanden hun goedkeuring – agrément – hebben verleend. Nieuwe ambassadeurs treden doorgaans in de zomerperiode aan.

Prins Jaime is de broer van prins Margarita en prins Carlos junior. Die laatste kwam eind vorig jaar in opspraak. Het Amsterdamse Openbaar Ministerie kende in oktober 2013 de advocaat van Edwin de Roy van Zuydewijn voor de tweede keer een schadevergoeding toe.   De Roy van Zuydewijn is ten onrechte vervolgd volgens de rechtbank nadat prins Carlos jr. aangifte tegen hem had gedaan. Het gaat om een bedrag van ‘rond de 16.000 euro’. De Roy van Zuydewijn kreeg eerder al een schadevergoeding nadat prinses Margarita ten onrechte aangifte tegen hem had gedaan.

Lees ook

Ten onrechte als verdachte aangemerkt na aangifte prins Carlos jr.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.