Politiek

Schultz: ‘Ik wijk niet voor de Volkskrant’

26-01-2014 17:40

Minister van  Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) vindt de discussie die is ontstaan over de relatie tussen haar ministerie en een bedrijf waar haar man indirect bij betrokken is, ‘vervelend’. De discussie over ‘de schijn van belangenverstrengeling’ vindt ze ‘heel irritant’, zei ze zondag in het televisieprogramma Jinek.

‘Je moet er niet voor wijken’

‘Ze ergert zich eraan omdat ze in haar ogen volledig integer heeft gehandeld en ze het gevoel heeft dat de Volkskrant haar gebruikt om een debat over integriteitsregels voor ministers aan te zwengelen. “Dit is vervelend want het raakt aan je privésituatie. Maar je moet er niet voor wijken.” Ze beaamt dat je als minister ‘bijna roomser dan de paus’ moet zijn.

Besluitvorming overgedragen aan Mansveld

Zaterdag werd bekend dat Schultz afgelopen oktober had besloten om besluitvorming over mogelijke subsidie voor een project van een bedrijf (Tocardo) waar haar man indirect bij betrokken is, over te laten aan staatssecretaris Wilma Mansveld (PvdA). Ze deed dit ‘uit voorzorg’, schrijft ze in een reactie aan de Volkskrant. De krant berichtte zaterdag over de activiteiten van Schultz’ man in relatie tot haar ministerie.

Lees ook

Minister Schultz botst weer met belangen echtgenoot

Volkskrant pleegt weer karaktermoord op Schultz van Haegen