TPOok!

 
Politiek

Volledig audio-fragment: Prins Bernhard deelt orders uit aan de politie

Dochter Margriet ook trouwens

Met update – Edwin de Roy van Zuydewijn liet gisteren in Pauw en Witteman een deel van een fragment horen waarin prins Bernhard via de boordradio orders uitdeelt aan de politie. Bewijst dat iets inzake zijn kwestie? Nee, dat was de bedoeling ook niet. Wel geeft het een inkijkje in hoe de Oranjes omgaan met hun veiligheidsambtenaren. Zou dit dezelfde toon zijn geweest waarop de prins een onderzoek naar De Roy van Zuydewijn gelastte? Het volledige fragment vindt u hier onder. “Die man wil ik persoonlijk zien. Op Soestdijk. Komen melden morgen of maandag.” Plus: een woedende prinses Margriet.

Prins Bernhard: “Komen melden!”

De opnames staan op de ter ziele gegane website: Frequency Monitor Centre. De site publiceerde jarenlang opnamen van onder meer politiescanners. Iets wat niet meer kan sinds de invoering van het C2000-systeem. Op zaterdag 24 april 2004 trouwden prins Friso en prinses Mabel in Delft. Prins Bernhard was aanwezig maar er ging iets mis met zijn vervoer: de prins moest ‘een lange wandeling maken’. “Dit is een bijzondere onaangename toestand geworden. Duidelijk?” Vervolgens wilde hij dat de verantwoordelijke agent zich zou melden op Soestdijk.

Update 7-12-2013 – Het lijkt erop dat de agent in kwestie zich niet heeft hoeven melden op Soestdijk. Uit de Telegraaf van de dag na het huwelijk blijkt dat de prins ter plekke meerdere agenten op hun falie heeft gegeven.

Telegraaf bernhard

Prinses Margriet: “Dit is dodelijk ergerlijk”

Van het tweede fragment is geen datum bekend. U hoort een woedende prinses Margriet. Ze is boos dat een motoragent die haar stoet begeleidt zijn sirene aan heeft staan:  “Dit is dodelijk ergerlijk!”

Screenshot van de originele website:
fragmenten

Lees verder

Alles over Edwin de Roy van Zuydewijn en het debat afgelopen woensdag

Prins Bernhard opdrachtgever onderzoek De Roy van Zuydewijn

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.