Politiek

Eénmans PvdA-commando Monasch wil regeerakkoord slopen

30-10-2013 09:11

De PvdA heeft zich de woede op de hals gehaald van coalitiepartner VVD en de oppositiepartijen D66, CU en SGP. De regeringspartij zou afspraken over verhuurdersheffing en het scheefwonen uit het woonakkoord willen wijzigen. Dat schrijft De Telegraaf.

PvdA-Kamerlid Monasch heeft daartoe twee voorstellen ingediend waar VVD-minister Blok (Wonen) en PvdA-fractieleider Samsom niet van op de hoogte waren.

“We hebben in het regeer- en woonakkoord afspraken met elkaar gemaakt. Dat de PvdA daar iets aan wilde veranderen is mij onbekend”, zegt VVD-Kamerlid Visser. “Wat Monasch heeft gedaan is bijzonder. Dit moet niet nog een keer gebeuren.”

SGP’er Dijkgraaf zegt “zich gepiepeld te voelen” en CU-Kamerlid Schouten liet weten “not amused” te zijn.

D66-Kamerlid Verhoeven noemt de actie van Monasch ‘onhandig’. “Soms zit er wat autisme bij woordvoerders”, laat hij aan De Telegraaf weten.

Het is niet de eerste keer dat PvdA’ers zonder medeweten van Samsom hun boekje te buiten gaan. Zo moest onlangs PvdA-Kamerlid Öztürk voor de rechter verschijnen. Samsom wist ook daar niks van.

Senator Duivesteijn veroorzaakte enige tijd geleden grote ophef met zijn dreigement om de woonplannen in de Eerste Kamer te torpederen. Ook daar werd de partijtop door verrast.

Dat terwijl er eerder nog sprake zou zijn van ‘kadaverdiscipline’ binnen de PvdA-fractie.

Anp/TPO