Politiek

Wethouder Helmond declareert taxiritten naar stamcafé

01-06-2013 11:48

Integriteit en politiek, het blijft moeilijk zoals u al eerder vandaag kon lezen. Maar in het bourgondische Noord-Brabant kunnen ze er ook wat van. Neem nou de Helmondse wethouder Peter Tielemans. Hij zit namens de Sociaal Democraten Ondernemend Helmond in het College van B&W van het historische stadje. En hij vond het wijs om zich op kosten van de belastingbetaler naar en van zijn stamcafé te laten vervoeren.

92 keer naar de kroeg en weer terug

En dat niet een paar keer. Over 2011 en 2012 maakte hij 111 taxiritten; daarvan was 92 keer de begin- of eindbestemming het centrum van Helmond. Het ging in die jaren om een structureel patroon. Tielemans liet zich 26 keer na middernacht naar huis vervoeren vanuit het centrum, soms diep in de nacht (2.26 uur, 2.27 uur, 3.12 uur, 2.39 uur, 4.10 uur), schrijft het Eindhovens Dagblad.

Dellenavonden van groot bestuurlijk belang

Doel van de taxiritten was Tielemans’ stamcafé ‘t Vensterke, bekend van de fameuze Dellenavonden. De wethouder geeft toe dat het niet altijd om zakelijke verplichtingen ging. “Maar ik kom wel mensen tegen die bestuurlijk van belang zijn. Ja, ook ‘s nachts”, zegt Tielemans.