Politiek

Opmerkelijk: Defensie omarmt JSF

13-02-2013 15:31

De Koninklijke Luchtmacht bestaat dit jaar 100 jaar, dat betekent feest. En daar hoort een logo bij om 100 jaar militaire luchtvaart te eren. Maar hé, wat zien we daar? Is dat nou de JSF in het officiële logo op de website van het ministerie van Defensie? Jazeker, dat is de door problemen achtervolgde Joint Strike Fighter. Terwijl het nog steeds niet zeker is dat dit de opvolger van de F-16 wordt.

Vorige week werd bekend dat Nederland de komende maanden de twee JSF-testtoestellen krijgt geleverd, maar  pas in 2015 mag begonnen worden met testen. In het Regeerakkoord staat dat het kabinet eind dit jaar beslist of de JSF de vervanger wordt van de F-16.

SP: Wat doet die JSF in het logo?

De SP is verrast door het logo. “Aanschaf van de JSF is uiterst onzeker, zeker door alle kostenstijgingen, gebreken en vertragingen”, zegt Kamerlid Jasper van Dijk tegen het Reformatorisch Dagblad.

Obama stelt verwachtingen over JSF bij

Ondertussen is de hoofdaannemer van het project – Obama’s Pentagon – de verwachtingen voor de prestaties van de  F-35  jager aan het bijstellen. Nu ja, wéderom aan het bijstellen. Want Wired kwam maandag met een weinig hoopvol verhaal. Welkom in de wereld die the troubled trillion-dollar JSF program heet.