Doneer aan TPO
 

Elf gevallen van eerwraak in 2012

Twee doden meer dan jaar daarvoor

Door: , 15:36, 08 februari 2013

Twee doden meer dan jaar daarvoor

In 2012 zijn 11 dodelijke slachtoffers gevallen ten gevolge van eerwraak. Het Landelijk Expertisecentrum Eergelateerd geweld (LEC EGG) kreeg 492 hulpverzoeken van de politie, het Openbaar Ministerie en de IND met betrekking tot eergerelateerde geweldszaken. Dat schrijft staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) aan de Tweede Kamer.

PVV-leider Geert Wilders wilde van Teeven weten of er een verband bestaat tussen in Nederland gepleegde eerwraken en de massa-immigratie uit voornamelijk islamitische landen.

‘Geen verband tussen eerwraak en islam’

Volgens Teeven bestaat daar geen verband tussen: “Uit onderzoek naar eergerelateerd geweld blijkt dat eercodes cultureel zijn ingegeven en niet religieus. Er bestaat een verband tussen traditionele familieculturen en eergerelateerd geweld. Dergelijke familieculturen bestaan in een groot deel van de wereld, ongeacht de aldaar voorkomende religie.”

Dit voorjaar komt Teeven met nadere cijfers over gevallen van eerwraak. Wel stuurde hij een overzicht tot nu toe.

Eerwraak in cijfers

 
Tags:
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace