Politiek

PVV laat ferm neen horen tegen subsidie erotische zitzak

01-12-2012 14:44

Het ministerie van Economische Zaken heeft onlangs duizenden euro’s subsidie verstrekt voor de ontwikkeling van een ’zelfbevredigingszitzak’ door een ondernemer in Hillegom. Dat is tegen het zere been van de PVV. PVV-Kamerlid Machiel de Graaf: “Dit is echt volslagen krankzinnig. Ik wil een lijst met alle, maar dan ook àlle, EZ-subsidies die direct en indirect worden verstrekt. En dan met de stofkam er doorheen.”

De gesubsidieerde innovatie bestaat uit een groot kussen, een latex huls en een verwisselbare hoes met daarop de afbeelding van een blote vrouw, meldt de Telegraaf. De ondernemer begon met de ontwikkeling van zijn ‘Beaniebang-babes‘ (NSFW) product in zijn kelder, vroeg subsidie en kreeg deze uiteindelijk.

‘Maatschappelijk nut?’
De Graaf wil nu van minister van Economische Zaken Henk Kamp weten welk maatschappelijk nut heeft deze innovatiesubsidie heeft gediend. Ook wil de PVV’er weten welke subsidies het ministerie via WBSO/Agentschap NL sinds 2005 heeft verstrekt.

Een miljoen liter onverdunde urine
Het ministerie heeft een oog voor innovatieve projecten. Zo kreeg het Zutphense GMB een subsidie om kunstmest te maken uit menselijke urine. In 2008 is GMB gestart met een testfase waarvoor zij een miljoen liter onverdunde urine ontving van Moeders voor Moeders. Financiële ondersteuning voor de pilot vroeg het Zutphense bedrijf aan via de WBSO-regeling. Ook investeert het agentschap in horloges met een eeuwigdurende kalender en een ‘compacte en lichte roeiboot.’