Politiek

GroenLinks-jongeren klaar met gedoe binnen partij

10-10-2012 16:16

Dwars, de jongerentak van GroenLinks, wordt moedeloos van de aanhoudende ellende binnen de partij. “Het lijkt wel een potje weerwolven. Iedere ochtend is er weer iemand anders gesneuveld”, aldus Dwars-voorzitter Jojanneke Vanderveen.

Woensdag legde Andrée van Es het voorzitterschap neer van de commissie die de verkiezingsnederlaag van GroenLinks onderzoekt. Eerder werd partijleider Jolande Sap gedwongen te vertrekken en stapte het partijbestuur op.

‘Dit koppensnellen schiet niet op’
Dwars wordt inmiddels behoorlijk treurig van GroenLinks, aldus Vanderveen. “Dit koppensnellen schiet niet op. We raken capabele mensen kwijt en het doet onrecht aan alle enthousiaste vrijwilligers die zo veel inzet leveren voor GroenLinks.” De jongeren willen naar eigen zeggen dat GroenLinks zich weer met belangrijke zaken gaat bezighouden, zoals de rechten van homoseksuelen die worden geschonden op de Balkan, nieuwe misbruikgevallen in de jeugdzorg en de brandhaard Syrië.

Tijdens de verkiezingscampagne botste Dwars met de moederpartij. De jongerenorganisatie plaatste een filmpje met naakte Dwarsers op haar website. Het Utrechtse partijbureau verordonneerde vervolgens dat dit moest worden weggehaald. De partij noemde het naaktfilmpje van de sympathisanten ‘onsmakelijk‘.