Politiek

Diederik Samsom & Mark Rutte, een briefwisseling: Beste Diederik…

29-09-2012 13:01

To: [email protected]
From: [email protected]
Subject: Re: Even paar puntjes aftikken

Hoi Diederik,

Heb ik teveel gezegd? Restaurant Soeboer is een pareltje. Want koken kunnen ze van oudsher, die Indonezen. Mag ik je in dat kader wijzen op het boek dat nu op mijn nachtkastje ligt: Schaakmat in Jakarta van Gerard Kramer. Als ik voor Soeharto bij Soeboer een rijsttafel had besteld had hij de banden met ons prachtige Nederland nooit zomaar opgezegd. Dat weet ik zeker.

Wist jij trouwens dat wij het één na rijkste land van Europa zijn? Dat komt allemaal door het doorzettingsvermogen van de werkende Nederlander. Een prima prestatie die we moeten koesteren. En het is diezelfde Nederlander die we moeten belonen voor het mandaat dat ons nu gegeven is.

Want wat een fantastisch resultaat hebben we bij de verkiezingen beiden geboekt! Ook jou feliciteer ik uiteraard van harte. Een runner-up waarmee ik graag wil samenwerken aan een beter Nederland. Een Nederland dat mensen niet opsluit in een uitkering, maar alleen in de gevangenis als ze verkeerde dingen hebben gedaan. Ik heb in dat kader tegen Fred Teeven gezegd dat hij wel een beetje moet oppassen met z’n uitspraken. Voor je het weet neemt iedereen het recht in eigen hand en komt er van strenger straffen door de overheid niets terecht!

Rollator

Over de onderhandelingen tot nu toe kunnen we denk ik tevreden zijn. We zijn zoals je zelf aangaf al best ver. Dat moet ook wel, want het gaat over Nederland en de behoefte aan stabiliteit en tegelijkertijd vooruitgang was nog nooit zo groot. Ergens wel jammer natuurlijk dat de burger stabiele vooruitgang wil net nu we de rollator uit het basispakket hebben gehaald.

Deze tijd vraagt om duidelijke taal. Dus laten we elkaar geen mietje noemen. (jij mij niet in elk geval) We moeten die staatsfinanciën nu echt op orde brengen! Door hervormingen op de woningmarkt en het aanpakken van het ontslagrecht wordt het echt beter en kan Nederland weer groeien.

M’n moeder
Je stelde mijn positie als premier van dit mooie land nog even ter discussie las ik in je mailtje. Natuurlijk mag jij het ook een keer doen. Maar nu nog niet. Geen gekissebis over de poppetjes, maar de kiezer serieus nemen is nu van groot belang. De kiezer heeft gesproken en gekozen voor mij. Het is nu zaak om de zorgen in deze tijden van crisis gezamenlijk weg te nemen. Ik ben dan ook zeer gemotiveerd om Nederland, samen met jou, te leiden en weer in de wereldtop terug te brengen. Bovendien kan ik dit thuis echt niet verkopen. Een tweede positie achter jou…m’n moeder ziet me aankomen!

Verder kan ik je in vertrouwen melden dat bij mijn partij, de VVD, de koehandel is begonnen. Zo kreeg ik gisteren een mailtje van Jeanine Hennis-Plasschaert waarin ze aangaf dat ze na de formatie graag ‘een vrije rol’ voor zichzelf ziet weggelegd. Ze had natuurlijk nogal wat voorkeursstemmen, dus ik heb aangegeven dat zichzelf vooral liberaal moet ontplooien. Ik schrijf wat dat betreft niemand af; dat doet Stef Blok altijd voor me.

Anouchka
Tot slot ben ik erg blij dat onze nieuwe Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg ons een tablet cadeau gaat doen! Ik heb mijn persoonlijk assistente toevallig gisteren nog drie uur in de rij laten staan voor de I-phone 5. En eerdaags komt er natuurlijk weer een nieuwe I-pad uit en ik kan die vrouw dit niet nog een keer aandoen. Ik zal Anouchka wel even vragen of we er vast een paar kunnen krijgen voor tijdens de onderhandelingen.
Tot maandag!

Met warme groet,
Mark

P.S.
Richy heeft me uitgenodigd voor de Maxproms op 7 december, ga je mee?

Diederik Samsom en Mark Rutte (alter ego’s van Robert Paques & Tom Comapijen) schrijven elkaar wekelijks een brief. Bovenstaande brief is een antwoord op de brief van Diederik Samsom.