Politiek

Coalitie profiteert niet van sociaal akkoord

14-04-2013 09:01

AMSTERDAM (ANP) – De kiezers zijn niet al te enthousiast over het sociaal akkoord dat donderdag werd gesloten. Minder dan de helft (45 procent) is positief, terwijl 17 procent negatief is. Vier op de tien kiezers is neutraal of weet het nog niet. Dat blijkt uit de peiling die Maurice de Hond zondag naar buiten bracht.

In de enquête verliest de VVD weer twee zetels. De partij zakt naar 21 zetels. Dat is een evenaring van het slechtste peilingresultaat sinds de verkiezingen van september. Toen won de VVD 41 zetels. De PvdA blijft bij De Hond op 21 zetels staan. De sociaaldemocraten hebben nu 38 Kamerzetels.

De PVV blijft virtueel de grootste partij. De partij van Geert Wilders heeft 15 mensen in de Tweede Kamer en stijgt in de enquête van De Hond van 26 naar 27 zetels. De SP blijft op 23 zetels staan, D66 stijgt van 16 naar 17.

In het sociaal akkoord is onder meer afgesproken om het zogeheten flexwerken te beperken. Die maatregel krijgt de meeste steun van de ondervraagden: 69 procent. Een even grote groep staat achter het uitstellen van nieuwe bezuinigingen.