TPOok!

 
avatar
     
Column

Waarschuwing: kunstenaars staken tijdens inauguratie van Donald Trump

Ook ons land zal niet worden gespaard want als de Amerikaanse kunstenaars een scheetje laten zijn de Europese kunstenaars aan de diarree

Vrijdag 20 januari is het eindelijk zover: Donald Trump zal op die dag ‘President elect’ af zijn en daadwerkelijk tot machtigste man van deze aarde worden beëdigd. Dit zal niet ongemerkt aan ons voorbij gaan. Trump kennende zal hij ons heel wat pracht en praal voorschotelen. ‘Farao Trump’  past eigenlijk beter bij zijn blingbling stijl dan ‘president Trump’ maar hij zal het er mee moeten doen.

Er zal geen zwaan sterven en geen pindakaasvloer zal worden gelegd

Maar 20 januari 2017 kan ook wel eens om een heel andere reden de geschiedenisboeken ingaan. Namelijk als de dag dat de kunstenaars aller landen massaal hun werk neerleggen. Een staking die zijn gelijke niet zal kennen. In Amerika is namelijk een kunstenaarsbeweging ontstaan die oproept tot een stakingsdag op de dag dat Trump wordt beëdigd.  Het kamp Trump heeft nog niet officieel geregeerd op deze oproep tot staking maar van ingewijden horen we dat ze de billen bij elkaar knijpen. Als de kunstenaars gaan staken zal het hele land platliggen. Vierentwintig uur lang zal er geen penseel in de verf worden gedoopt en geen pot worden gebakken. Er zal geen zwaan sterven en geen pindakaasvloer zal worden gelegd. Kortom, niets minder dan een ramp zal over het land waren.

Aardstralen

En denk nou niet dat dit beperkt blijft tot alleen de Verenigde Staten. Want zoals het gezegde al zegt, ‘als de kunstenaars in Amerika een scheetje laten, zijn de kunstenaars in Europa aan de diaree’. We kunnen dus onze borst natmaken. Want ook in Nederland zullen de creatievelingen ons onthouden van hun schitterende creaties. Alleen de subversieve kunstenares Bep de Jong, die met Swarovski kristallen elfen van allerlei pluimage maakt, heeft aangegeven om de staking te breken. Volgens haar zijn de aardstralen juist op 20 januari aanstaande zeer geneeskrachtig van aard. Ze noemt het een ‘oerzonde’ om op juist die dag geen kunst te maken. Ze gaat zelfs zover om iedereen die op die dag gaat staken ‘nepkunstenaars’ te noemen. Een boute uitspraak die nog veel los zal maken in de wereld van de kunst.

Toch een klein positief effect

Maar goed, wij gewone stervelingen zullen ons moeten gaan instellen op een kunstloze dag. U heeft nog negen dagen om een extra portie valium in huis te halen om deze klap te kunnen opvangen. Overigens zit er aan al deze ellende ook nog een klein positief effect. Op 20 januari hebben alle kunstenaars zeeën van tijd om zich te storten op het werk waar ze echt geld mee verdienen.  En dus zullen er op die vrijdag barista’s genoeg zijn in uw favoriet koffietent.

   

Steun direct Ralph Posset

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.