TPOok!

 
avatar
     
Column

Waarom het ‘verkeerde’ populisme niet is verslagen

Het echte nieuws is de historische nederlaag van links Nederland

Kijkend naar de NOS gisteravond, leek het alsof ik in een verkeerde film of universum terecht was gekomen. Een universum waar de PVV een historische nederlaag had geleden. En de analyse van de NOS: deze uitslag hebben we te danken aan Trump, want dat was het schrikbeeld voor de kiezer. Hoe verzin je het? Maar weer terug naar de realiteit. Bij de NOS zie ik juichende Jesse Klaver (GroenLinks) en Alexander Pechtold (D66) die hun aanhang juichend toespreken: “het verkeerde populisme is verslagen”. Maar wat zijn de feiten? De PVV is de tweede partij van Nederland geworden. Er hebben dus, zoals het nu uitziet, anderhalf miljoen mensen op de PVV gestemd. En wat is het antwoord van de linkse partijen? Wij zijn blij dat er “maar” 1.5 miljoen foute Nederlanders op de PVV hebben gestemd, anders waren we in een rijtje foute landen (Groot-Brittannië en Verenigde Staten) terecht gekomen. En hoezo “verkeerd” populisme? En wat is “verkeerd populisme”? Eurofiel-beleid verpakt als liberalisme? Want de kiezer lijkt daar inderdaad wel klaar mee, gezien de VVD een kwart van haar achterban verliest.

Nee, het echte nieuws is de historische nederlaag van links Nederland. Samen hebben zij amper 40 zetels. Voor de PvdA is het een Griekse tragedie. De PvdA is aan de rechterflank leeggelopen naar D66 en aan de linkerflank naar GroenLinks. Zij lopen straks gewoon leeg en de baantjescarrousel wordt een extreme stoelendans: wie niet weg loopt, wordt de tent uit gevochten. Na een voltooid leven volgt voor de PvdA dan eindelijk de euthanasie. Maar juichen over de leegloop van de PvdA is alleen op zijn plaats wanneer je D66 (meer EU) en GroenLinks (meer immigratie, meer islam) beter vindt dan Asscher. En Roemer kan z’n koffers pakken. Van de 30 zetels die de PvdA heeft verloren, heeft hij er niet één weten binnen te halen. En dan hebben nog DENK, waar Nederland dankzij de PvdA nu de AK-partij in ons parlement heeft binnengehaald. Ik ga er rustig vanuit dat zij niet in Commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CIVD), informeel ook wel Commissie Stiekem, terecht zullen komen. Zij vormen een gevaar voor de Nederlandse staatsveiligheid!

Kortom, ik denk dat de Fransen en de Duitsers, waar binnenkort ook verkiezingen zijn, hoop zullen putten van de uitslag voor de PVV. Rechts Nederland heeft gewonnen. De titanenstrijd tussen de EU-elite en het volk is nog niet gestreden.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.