TPOok!

 
avatar
     
Column

Er moeten meer kunstenaars in de politiek, te beginnen met mij

En dus neem ik dit smerige taakje op mij

De politieke arena is een plaats voor mannen en vrouwen die zijn losgezongen van de dagelijkse realiteit. Politicus word je als je vrij onbeduidend bent. Lieden zonder werkelijke kwaliteiten die toch graag een partijtje willen meeblazen in de grote mensenwereld. Die zich gehoord willen voelen en willen bewijzen dat ze er echt wel toe doen. Kortom, politici zijn net kunstenaars.

Dat in ogenschouw nemende is het uitermate vreemd dat er relatief weinig kunstenaars in de politiek zitten. En politici die kunst maken zijn ook al onvindbaar. Terwijl beide beroepsgroepen dus ontzettend veel met elkaar gemeen hebben. Zo ben je ze als gewone Nederlander liever kwijt dan rijk. En zowel kunstenaars als politici nemen zichzelf en hun beroep veel te serieus. Terwijl er maar weinig beroepen zijn waarbij het voor de voortgang van ons land geen zak uitmaakt als de helft van de beroepsgroep vandaag zou omvallen.

Omdat er zo weinig verschil zit tussen kunstenaars en politici heb ik besloten een eigen partij te beginnen. In mijn stad Den Bosch is het niveau van de politici zo abominabel dat zelfs een kunstenaar in het stadhuis een verbetering is. En dus neem ik dit smerige taakje op mij.

Uit liefde voor de medemens.

   

Steun direct Ralph Posset

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.