avatar
     
Column

Uw eigenste TPO excuus-socialist gaat vier weken naar Ibiza

Een vakantie die volledig in het teken staat van solidariteit

Tags:

Dit is voorlopig mijn laatste column. Ik ga op een welverdiende vakantie. En wat voor een! Ik ga me vier weken lang onderdompelen in het feestgedruis van Ibiza. De oesterbarretjes van het eiland zullen weer goede zaken doen. Oesters, kreeften en badkuipen vol champagne zullen mijn keel in glijden. Want ik ben, zoals het een echte socialist betaamt, enorm begaan met de werknemers in de oesterkwekerijen. Een industrie die momenteel in de verdrukking zit. Net als de champagne-industrie. Ook een beroepsgroep waar ik me enorm voor inzet. Zeker in de vakantieperiode. Werkgelegenheid ligt mij als socialist na aan het hart.

Ook de plaatselijke werkgelegenheid zal profijt hebben van mijn linkse inborst. Oesters en champagne werken namelijk nogal op mijn darmen. Daar zijn de toiletjuffrouwen weer de spekkopers van. En als ik vanuit de oesterbar richting gehuurd landhuis rijd, wil ik nog wel eens een enkele auto’s aantikken. Champagne maakt nu eenmaal overmoedig. Wellicht geen al te beste eigenschap maar ik troost me met de gedachte dat de uitdeukers van de garages goede zaken doen. Net als de toiletjuffrouwen behoren zij bij uitstek tot de doelgroep van een rechtgeaarde sociaal-democraat.

En dan heb ik het nog niet eens over de schoonmaaksters, timmermannen, loodgieters, schilders en tuinmannen van het landhuis dat ik huur. Als ik er een maand lang heb huisgehouden, is er geen haar op het hoofd van de verhuurder die er aan denkt om deze uitgebuite, verworpenen der aarde te ontslaan.

Al met al durf ik te zeggen dat mijn vakanties een voorbeeld zijn voor heel progressief Nederland. Want al die mooie linkse praatjes die ik hier elke werkdag verkondig, zijn geen donder waard als ik niet ook de daad bij het woord voeg. Ik kan alleen maar hopen dat ook jullie de aankomende vakantie aangrijpen om de wereld een stukje mooier te maken.

Op de foto solidariteitsgoeroe Paris Hilton in nachtclub Amnesia op Ibiza, Posset brunched hier vaak.

   

Steun direct Ralph Posset

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.