TPOok!

 
avatar
     
Column

Posset over politiek – Lijst 25: Jezus leeft

De agenda van de lijsttrekker is helaas leeg

Jezus Leeft is de politieke afsplitsing van de beweging Jezus Redt. Het belangrijkste doel van de partij is om de liefde van Jezus meer bekendheid te geven. En daarmee onderscheidt de partij zich volgens oprichter, maar niet de lijsttrekker, Joop van Ooijen van de andere christelijk partijen. ‘In de verkiezingsprogramma’s van de andere partijen lees ik niks over dat je Jezus moet aannemen om eeuwig leven te krijgen. En dat terwijl de maatschappij pas echt goed wordt als mensen zich bekeren tot Jezus.’ De andere christelijke partijen bevinden zich volgens van Ooijen in een grijs gebied. ‘Wij zullen bijvoorbeeld nooit om tafel gaan zitten met een partij die voor abortus is.’

Op de site van Jezus Leeft worden we verwelkomt met een dubbele regenboog. Maar dat betekent niet dat de LHBT gemeenschap kan rekenen op een warm onthaal. Homoseksualiteit is niet de liefde die op goedkeuring kan rekenen van Jezus Leeft. Wapperen met een regenboogvlag is niet genoeg om in de toekomst het paradijs te kunnen betreden. Heteroseksualiteit is wel het minste dat Jezus volgens de partij verwacht van zijn volgers.

Florens van der Spek is de lijsttrekker van de partij Jezus Leeft. Hij heeft een eigen site. Een hele opluchting voor mij. De eerste drie partijen die ik voor de rubriek ‘Posset over politiek’ beschreef leken zich voor de kiezer te verstoppen. Dat kan ik van deze partij absoluut niet zeggen. Vol overtuiging brengen zij hun goede boodschap over het voetlicht.

Het enige nadeel is dat de site van Florens wel erg verouderd is. Zijn laatste blog dateert van januari 2016. Wel wat karig voor een lijsttrekker van een politieke partij. En als ik in de online agenda kijk die op de site van Floris is te vinden schrik ik me helemaal een hoedje. In de hele maand februari is geen enkele afspraak of event te vinden! En dat in verkiezingstijd…

 

   

Steun direct Ralph Posset

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.