TPOok!

 
avatar
     
Column

Nederlandse Vereniging van Gemeenten trapt blanke mannen met een mening in een hoek

Geheel in lijn met de GroenLinks-doctrine dat anti-blank racisme niet bestaat

Wij weten ook niet hoe het mogelijk is dat niemand bij de Nederlandse Vereniging van Gemeenten, al was het maar de koffiejuffrouw, heeft geopperd dat een cursus ‘Ontmoet de boze witte man‘ misschien totaal van de ratten besnuffeld is. Maar kennelijk leek het iedereen een goed idee: een lesje omgaan met kudtburgers, oftewel:”inwoners die iets anders willen dan u van plan bent” (letterlijk citaat) (echt waar), onder die naam presenteren.

Iemand een cursus omgaan met pro-Israël-burgers, ‘Ontmoet de gierige jood’? Of een cursus omgaan met inwoners van kleur die in de bijstand zitten, ‘Ontmoet de luie neger’? Ondenkbaar natuurlijk, en terecht. Maar de blanke man -‘witte’ man in het jargon van chronisch gekwetste klaaglaven met kwetsboos als verdienmodel- is fair game voor bizarre blankenhaat.

Woordvoerder Edward Ernst van de VNG: “Mensen in gemeenteland zijn op zoek naar hoe ze om moeten gaan met burgers die iets vinden, bijvoorbeeld op sociale media.”

Burgers met een mening, bah

Moet godverdomme niet gekker worden ook he, burgers die zomaar dingen vinden! Op social media! Die zijn dus boos, en wit, en man, dat kan niet anders. Heel raar ook dat burgers dingen vinden op social media, bijvoorbeeld over een verkrachter die in een naburig AZC woont waar de boze witte man sowieso al niet blij mee was. De gemeente moet die verkrachting annex moordpoging dan weer helemaal gaan downplayen, hooooh, vermoei0nd, die burgers die iets vinden.

Of de burgers die iets vinden van het be-kankerhoeren, bespugen en bepotelen van vrouwen in een Haags zwembad, heb je ze weer, die boze witte mannen.

Witte mannen dresseren en demoniseren

Anyway, daarvoor gaan bestuurders dus op een cursus inzake boze witte mannen, betaald met belastinggeld van heel veel boze witte mannen, die dus op hun eigen kosten worden gedresseerd en gedemoniseerd. Welnee, zegt cursusleider Jaap Bouwmeester. “De titel Ontmoet de boze witte man moet je een beetje met een knipoog lezen, die moest een beetje prikkelend zijn, de zaal moet vol.”

Ach so. Die knipoog he. Snappen we. De boze witte man (m/v) kan wel tegen een gebbetje. Die kan met een knipoog lezen over boze witte mannen in satirische columns, die schuddebuikt om de boze witte man in verongelijkte stukjes van race hustlende treurgeraniums uit de aktivistiese hoek, die snapt dat de boze witte man in politieke commentaren een prikkelende beeldspraak is. Boze witte mannen rennen dan niet huilend naar meldpunten enzo. Zij niet. Maar gemeenteambtenaren die meningen van burgers onder de knoet moeten houden en daartoe in functie een klasje Boze witte man gaan bijwonen, een verontrustender opsomming van doodenge burgerhaat is nauwelijks denkbaar.

Maar goed dat racisme tegen blanken niet bestaat, volgens Noortje Blokhuis van GroenLinks-voedingsbodem Dwars, anders zouden we het hier toch in een tamelijk onversneden vorm gevonden hebben. Maar dat zal onze white fragility wel zijn; een gezond onderscheid maken tussen opinie en satire enerzijds en vrije woord-haat en anti-blank racisme van overheidswege anderzijds is ook gewoon een vorm van discriminatie, niet waar?

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.