TPOok!

 
avatar
     
Column

Antivaccinatiemoekes zijn immuun voor feiten, en brengen anderen in gevaar

Levensgevaarlijke onzin: Pauline Bijster schrijft het, Happinez verspreidt het

Oh nee he. Zweefperiodiekje Happinez publiceert een column van misschien wel het meest wezenloze tikschaap van Nederland (en de concurrentie voor die titel is MOORDEND) Pauline Bijster, en ik had eigenlijk helemaal geen tijd want was een deksels leuk en interessant interview aan het uittikken (later op TPO). Maarja, het ging over kinderen niet vaccineren en daar heb je me. Verbale kettingzaag aangeslingerd, woedehelmpje goed vast onder mijn kin gesnoerd, en gaan. We readen close:

Pauline Bijster – Moet je je kinderen inenten, of niet?, Happinez, 22 oktober 2016

Regels zijn er soms om nageleefd te worden, maar soms om in twijfel te trekken. Je kind inenten heeft voordelen, maar weegt dat wel op tegen de nadelen? Pauline vraagt het zich af.

Oh here god dit kan alleen maar fout gaan. Pauline kent u al als wezenloze tik-amoebe die voorstelde aanslagen gewoon te negeren, want ‘dan is de lol er wel af.’ Nu heeft het haar behaagd een stukje te gaan afscheiden over vaccinaties. In een wijvenblaadje, per definitie een omgeving die net zo vijandig is voor de ratio als een moskee in Raqqa voor een homoseksuele jood.

Dit is het stukje waarvan ik al lang weet dat ik het moet schrijven, maar het is zo’n waarlijk ingewikkeld en gevoelig onderwerp dat ik het uitstelde.

Mooi, ingewikkeld, blijf lekker uitstellen en breek je lieve hoofdje er maar niet over pop.

Maar nu, vandaag, doe ik het.

Nee! Nee alsjeblieft doe het niet ik heb nog een deadline en geen tijd om je onzin te slopen.

Ik heb mijn vierde kindje nog niet ingeënt. Ze is nu anderhalf.

Toch doen. Zucht. Okee. Het verkleinwoord ‘kindje’ rispt al zuur op voor de niet-geoefende wijvenblaadjeslezer, maar het alarmerende is natuurlijk het niet-inenten.

De oudste drie kinderen zijn netjes ingeënt volgens het programma van de Rijksoverheid.

Braaf zo. De oudste drie Bijstertjes zijn geen besmettingshaarden van ouderwetse en dodelijke ziektes die dankzij niet-prikkers nét niet uitsterven.

Maar de prikken stonden me eigenlijk altijd tegen, omdat niemand me kon vertellen wat ze in mijn baby’s spoten, en waarom ze dat eigenlijk deden. En waarom zo vaak, en zo snel al. Het moest gewoon.

Eh. Ik weet niet hoor maar dingen ‘opzoeken’ en dan ‘lezen’, is dat wat? De bijsluiters van alle vaccins staan gewoon op de site van het RIVM. Het vaccinatieschema is met uitleg beschikbaar. Het consultatiebureau is open voor je vragen hieromtrent. Er zijn echt enorm veel mensen die je dat kunnen vertellen, maar je hebt het nooit gevraagd. Je had het zelf kunnen opzoeken, maar dat heb je niet gedaan. Wedden dat Plien er zo eentje is die niet in staat is een wetenschappelijke database te raadplegen en derhalve wat googelt, andere mutsenverhalen tegenkomt en dat ‘verdiepen’ noemt?

Maar wat nu als die prikken helemaal niet nódig zijn? Als je je verdiept in onderzoeken, blijken ze helemaal niet altijd te werken, bijvoorbeeld.

BINGO! Het mens heeft geen serieus onderzoek gelezen.

En de enge ziektes zoals polio zijn al verdwenen uit Nederland door betere hygiëne en betere voeding, lang voordat ons vaccinatieprogramma van start ging (wat je aan het denken zet: is voeding en hygiëne en een gezond leven sowieso niet een veel betrouwbaarder soort bescherming dan een prik?)

Polio verdween niet door betere voeding. Het verdween door vaccinaties, tenzij je echt gelooft dat er een significant verschil in voedselkwaliteit was tussen 1953 en 1955. En heeft iets je aan het denken gezet meis? Aggos toch, deed het pijn? Zomaar processen die krakend en piepend op gang komen in je hoofd, ís ook vermoeiend. Wat was je conclusie, helemaal zelf bijelkaar gedenkseld tegen decennia wetenschap in, dat voeding en hygiëne beter werken dan vaccins? Ja he lieverd? Want dit was een poging tot retorische vraag he? We hebben je wel door, jij columnist jij!

De vaccinaties die er later bij zijn gekomen – bof, mazelen en rode hond – vind ik nog discutabeler: die ziektes heb ik zelf gehad, en dat was helemaal niet zo erg.

Oooh! Nee DAN! Potverdomme kunnen al die aanstellerige kindertjes die onvruchtbaar werden van bof dan NU gewoon ophouden met onvruchtbaar zijn? Chop chop, uit je graf met je kadaver, jullie duizenden dode mazelenkinderen zijn gewoon lui. Pauline leeft ook nog dus get a grip, met je blijvende handicaps en je dood enzo. Rode hond is prima, leuk voor zwangere vrouwen ook, want een doof en/of blind kind krijgen is ‘helemaal niet zo erg’, Dr. Virologie Pauline zegt het.

Een arts vertelde me een reden om te vaccineren: ouders hebben geen tijd meer om voor zieke kinderen te zorgen. Een kindje met mazzelen of kinkhoest moet soms wel een paar weken uitzieken, maar in moderne gezinnen zijn na drie dagen alle opa’s en oma’s al op en moeten papa en mama weer werken want ze hebben deadlines en de hypotheek moet worden betaald. Dat vind ik erg, dat we onze levens zo hebben ingericht dat we geen tijd meer hebben voor zorg, alleen nog maar voor de hóógnodige, maar geen dag extra.

A-ha. En daar heeft ze ons te pakken, schrandere Pauline heeft Het Systeem in de smiezen mensen. De overheid en Big Pharma hebben honderdduizenden, miljoenen doden voorkomen en minstens zo veel zware handicaps, allemaal zodat wij in de rat race blijven en geen tijd verspillen aan sinaasappeltjes persen voor kinkblaffende koters en vlektrekkende mazelpeuters. Vindt Pauline erg, dat we onze levens zo hebben ingericht dat wij onze kinderen dit besparen (en KIJKEN zul je godverdomme, verwend luidenkend mormel, dit is wat jij kinderen wil aandoen):

Kind dood door mazelen.

14707981_1123743411053116_7176438719653553718_o

Dit stukje is te kort om alle voors en tegens te noemen, dit stukje is te kort om alle argumenten onderuit te halen. Het is ook te kort om mijn twijfel – die ik wel degelijk heb – te beschrijven.

Al schreef je het hele internet vol, je irrationele wijvenquatsch blijft irrationele wijvenquatsch. Jouw ‘twijfel’ is te dom en te ongeïnformeerd voor woorden, voor alle woorden onder de zon, en toch beslis je op basis daarvan om alle mensen in de wereld in gevaar te brengen. Dus je stukje kan me niet kort genoeg zijn.

Maar wel lang genoeg om dit te noemen: ziek zijn is überhaupt niet zo erg als we allemaal denken.

Zie boven.

Ziek zijn is ook een groeimoment,

Zie boven.

dat soms best prettig is.

Zie boven.

Gedwongen rust.

Zie hier.

En als je kinderen gezond zijn, als hun weerstand hoog is, als ze goed eten en voldoende slapen en veel bewegen en buiten komen en liefde krijgen, om maar wat simpele dingen te noemen, worden ze niet zo snel ziek. Of genezen ze snel. En dat, dat lijkt me de beste bescherming.

Het is zo zielig voor kinderen als hun ouders zo denken. Ik wens Pauline Bijster heel veel groeimomenten met gedwongen rust, en wat symptomen van vermijdbare ziekten waar wij tegen kunnen vaccineren. Kijken of ze dan nog twijfelt.

Ik twijfel nog.

Ja dat weten we, daarom staat je kind bloot aan allerlei ellende maar hee, neem de tijd.

Maar ik heb gelukkig alle tijd.

Tuurlijk. Tot er een epidemietje uitbreekt.

Ze is pas anderhalf.

Haalden veel kinderen niet, in het pré-vaccintijdperk. Dus so far so good, lekker roulette spelen met je peuter en als het ziek wordt, fijn buitenspelen en liefde geven he? Niet naar een ziekenhuis hoor, waag het niet, wie A zegt mag ook B hoesten.

Dan een nawoordje aan de hoofdredactie van de Happinez

Ik snap dat jullie voor vrouwen schrijven, en ik weet dat vrouwen geen ratio hebben, ongevoelig zijn voor feiten en wetenschap en liever meninkjes en emotie lezen dan onderbouwde artikelen. “Het is een gevoel, dat kun je niet uitleggen” vat de ‘denk’wereld van de gemiddelde vrouw heel aardig samen en hee, de Happinez bedient die markt. Doen jullie goed, het kamilletheeblaadje is wel steady qua oplage geloof ik he? En dat in deze bladenmarkt, dikke pluim voor jullie.

Daarnaast hebben ook mutsen met suikerspin in plaats van hersens zoals Pauline Bijster gewoon recht op hun mening gevoel.

Maar dat wil niet zeggen dat jullie bewuste misleiding die letterlijk levensgevaarlijk is, zomaar kunnen verspreiden zonder zelfs maar een kanttekening daarbij te plaatsen. Dat jullie lezeresjes rare detox-onzin aansmeren en dat die zichzelf massaal een bloedarmoede gaan juicen, dat lijkt me prachtig illustratief voor de principes van Darwin. Maar dit gaat om kinderen. En niet alleen om de kinderen van types die Happinez lezen, neen! Als door dit stukje hersendood in de vorm van letters ook maar 1 moeke besluit om niet te vaccineren, gaat het ook om andermans kinderen. Kinderen die niet gevaccineerd kunnen worden, niet vanwege de decadente bijgeloofjes van hun oliedomme mama, maar omdat zij bijvoorbeeld een immuunziekte hebben. Daarnaast kunnen virussen muteren, als zij in omloop blijven in kleine populaties ongevaccineerden.

Slachtoffer van domheid

Laat ik nogmaals benadrukken dat ik vind dat alles, binnen de grenzen van de wet, gepubliceerd mag worden. Maar besef wel waar je je blaadje voor leent, als je deze kulkoek zonder enige duiding of tegenspraak gefundeerd op wetenschappelijke feiten, gaat verspreiden. Als de niet-gevaccineerde populatie een getalsmatig kantelpunt bereikt, zullen voorheen bijna uitgeroeide ziektes weer de ronde gaan doen. En zullen ook gevaccineerde mensen doodgaan en gehandicapt raken.

Al deze mensen zijn dan behalve van polio, difterie en/of kinkhoest vooral het slachtoffer van de domheid van mutsen als Bijster, maar vooral van het gewetenloze rondpompen van kwalijke misinformatie door blaadjes als Happinez.

UPDATE, verklaring Happinez via Twitter

Vandaag heeft er op de website van Happinez een persoonlijke blog gestaan, waarin de schrijver (journaliste en moeder van 4 kinderen) twijfelt om haar jongste te laten vaccineren – de oudste drie zijn dat wel. Dit blog maakte nogal veel los. De onderbouwing van haar twijfel was van dusdanige aard dat die tot veel discussie heeft geleid. Er is gesuggereerd dat Happinez hiermee stelling inneemt over wel of niet vaccineren. Dit willen we nadrukkelijk niet. De ouders op onze redactie zijn hierover net zo verdeeld als heel social media dat is. Het blog was een persoonlijk verslag over moederschap. En tot slot: Na alle ophef hebben we besloten deze blog offline te halen.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.