Kwalijk dat staatssecretaris Dijkhoff (VVD) overlastgevende asielzoekers op de burger wil loslaten

18-08-2016 21:00

Bericht bij de NOS donderdagavond: Agressieve asielzoekers worden voortaan uit azc gezet. Wijs besluit van staatssecretaris Asielzaken Klaas Dijkhoff (VVD), bewoners noch personeel van deze opvangplekken van de wanhoop zitten te wachten op asociaal asieltuig. Wie aan oorlog of vervolging heeft weten te ontsnappen moet in Nederland kunnen rekenen op een – al dan niet tijdelijk – veilig verblijf. 

Speciale opvanglocatie voor asielrapaille

Asielzoekers die andere vluchtelingen het leven zuur maken vanwege religie of geaardheid hebben niets te zoeken in een asielzoekerscentrum.  Zeer juist dan ook dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bezig is met het inrichten van een speciale opvanglocatie voor vluchtelingen die problemen veroorzaken. Dat ‘aangepast centrum met een strenger en soberder regime’ klinkt uitstekend. Te hopen valt dat er aldaar ook actief wordt gekeken naar de mogelijkheid dit rapaille zo snel mogelijk huiswaarts te zenden. Maar daar gaat dit stukje niet over.

Want…

Het venijn zit namelijk in de staart van bovengenoemd NOS-artikel. Leest u even mee?

 

“Het COA en het ministerie wachten niet af tot de opvanglocatie klaar is. Dat betekent dat asielzoekers die overlast veroorzaken in sommige gevallen tijdelijk op straat kunnen belanden.”

 

Ha, welk een g-e-w-e-l-d-i-g plan! Asiellui die te gevaarlijk zijn voor het azc gewoon in de samenleving droppen. Zodat ze daar rotzooi kunnen trappen.

Asociaal asieltuig loslaten op de burger, really?

Het valt te hopen dat de staatssecretaris terugkomt op dit absurde besluit. Deugdelijk asielbeleid staat of valt met het draagvlak van de bevolking.  Asociaal asieltuig loslaten op diezelfde burger – ook al is het tijdelijk – past daar op generlei wijze bij. Het is bovendien levensgevaarlijk.

Zolang die speciale opvanglocatie er nog niet is, is er maar één plek waar asielzoekers die zich niet weten te gedragen thuishoren en dat is in de cel.

En als de omstandigheden er naar zijn een enkele reis naar het land van herkomst. Maar dat spreekt vanzelf.

Mag ik hopen.