TPOok!

 
avatar
     
Column

Brievenbusfirma U2 stelt nieuw album uit vanwege Donald Trump

Het nummer ‘Pleasures of a female president’ moet worden herschreven

Tags: ,

Eerder schreef ik al dat het Amerikaanse kunstengilde haar penselen neerlegt en de spitzen in de boom hangt op de dag dat Donald Trump wordt beëdigd als president. Maar de malaise wordt alleen maar groter.

Zo heeft de brievenbusfirma U2 besloten om de lancering van hun nieuwe album uit te stellen wegens de uitverkiezing van Trump. De band heeft bedenktijd nodig om sommige nummers aan te passen en mogelijk zelfs nieuwe nummers te schrijven. Zo willen ze de nummers ‘Pleasures of a female president’ en ‘The american dynasty continues’ bijvoorbeeld nog eens flink onder de loep nemen. Zanger Bono schrijft in een persbericht dat deze nummers wellicht niet meer zo accuraat zijn als op het moment dat ze werden geschreven. In de wandelgangen gonst het momenteel van de geruchten omtrent de Ierse pop band. Zo schijnt ook het nummer ‘We don’t pay taxes like the ordinary people do’ de laatste cut ook niet te hebben gehaald.

Om te kijken hoe de vlag er nou echt bij hangt in muzikantenland heb ik ook even gebeld met de frontman van een andere mega-band. Zanger James Hetfield van Metallica garandeerde mij echter dat er bij hun niets zal veranderen. ‘Wij zullen iedereen gewoon weer acht jaar laten wachten op een nieuw album. Geen Donald Trump die daar verandering in kan brengen.’  ‘Maar’ zo sloot Hetfield af, ‘wij zijn misschien een uitzondering. We zijn wat minder idealistisch dan andere grote bands. Zo betalen wij bijvoorbeeld gewoon belasting in ons eigen land.’

   

Steun direct Ralph Posset

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.