TPOok!

 
avatar
     
Column

Beste OvJ Bart Nieuwenhuizen, weet je wie ook ‘geen recht op leven’ had want ‘onfatsoenlijk’?

Bewezen: het OM is de allergrootste vijand van uw vrijheid

Volgens hoofd-Officier van Justitie Bart Nieuwenhuizen heeft ‘Geenstijl geen recht op leven’ als we in ‘een fatsoenlijke maatschappij’ willen leven. U en ik dachten tot nu toe misschien dat ‘fatsoen’ niet wordt bepaald door de wet, laat staan door overheidsdienaren middels het Openbaar Ministerie de macht hebben om mensen te vervolgen, bijvoorbeeld omdat de vrijheid, ook tot ‘onfatsoen’, wordt gegarandeerd in de Grondwet.

Ik vraag me nu ineens af: is dit een verkapte oproep tot moord? Of toch tenminste haatzaaierij? Is dit erger of minder erg dan ‘we wensen de xenofoben in dit land van ons lijf te houden’? En als een politicus ‘minder minder minder’ al niet eens meer mag zeggen, mag je dan als ledinggevende van het OM wel zeggen dat een website moet ‘verdampen’ en ‘geen recht van leven’ heeft?

Vragen waarop ik nu even geen antwoord weet.

Wat ik in elk geval wel zeker weet is hoe het afliep met de vorige persoon waarvan belangrijke overheidsdienaren met veel macht vonden dat hij ‘geen recht op leven had’ omdat hij ‘onfatsoenlijk’ was.

Kennelijk is het Nederlandse OM gewoon weer op bloed uit. En mag de burger concluderen dat de vrijheid van meningsuiting niet bepaald in veilige handen is in Turkije bij de overheid.

Beste Bart Nieuwenhuizen,

Als iemand van Geenstijl wat overkomt dan heb jij bloed aan je handen. Jij en al je vrijheidshatende, dictatoriale, tirannieke, censurerende, OM-vriendjes als Theo Hofstee. Meer dan twee miljoen unieke bezoekers per maand zullen getuige zijn.

Hiero, opdat we nooit vergeten, en nooit meer zwichten voor tirannen die ‘fatsoen’ gebruiken als wapen om de onwelgevallige meningen te smoren.

Foto voorpagina: Maarten Brante.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.