Politiek

Bonusquote: Rob Hoogland neemt het in zijn eentje op tegen GroenLinks-twittermoralisten

07-05-2018 22:41

 

“Dat – en nog veel meer – werd immers al geroepen nadat ik één tweetje – ik herhaal: één tweetje – had geplaatst toen de Syrische asielzoeker Malek F. had geprobeerd drie Hagenaars af te slachten en de politie had laten weten dat ’een terroristische daad vooralsnog werd uitgesloten’ (inmiddels behoort het weer tot de mogelijkheden). Ik zei slechts: „Toen ik dat las, riep ik van verbazing zomaar ’Allahu akbar’.”

Met name aan GroenLinks-zijde, maar ook elders, ging men los, niet ongebruikelijk wanneer het over iemand gaat die niet echt onder de zevendedagsadventisten kan worden gerangschikt. Dat uitgerekend een vertegenwoordiger van de partij die burgerlijke ongehoorzaamheid zo ongeveer promoot mij verweet dat ik het oordeel van de politie wantrouwde, was lachwekkend. De haat die er verder vanaf spatte, als altijd argumentvrij, was echter ouderwets. Voor de originaliteitsprijs kwam helaas niemand in aanmerking. Wel constateerde ik volharding: ze bleven denken dat iets wat je niet wilt zien, ook niet kan gebeuren, zo langzamerhand een typisch polderlandse eigenschap.”

 

Rob Hoogland is van Facebook afgegaan omdat hij, onder andere, de lange arm uit Ankara vreesde en bovendien wel klaar was met censuur. Dus nu zit ‘ie op Twitter en maakt hij kennis met crème de la crème van Neerlands moralisme: Miko Flohr Hans Laroes GroenLinkse twitteraars.

HUP ROB HOOGLAND, HUP!

Ceterum censeo: als GroenLinksers het oordeel van de politie standaard vertrouwen kun je maar één ding echt goed doen in je leven en dat is het oordeel van de politie zoveel mogelijk wantrouwen. Hoe meer, hoe vaker en hoe harder hoe beter. Een gewantrouwde politie is een goede politie. Het enige wat tussen jou en de waarheid staat is een door GroenLinksers  vertrouwde politie.