Politiek

Richard de Mos: Wij zijn en blijven voor een stadsbreed gebiedsverbod voor haatpredikers

02-05-2018 19:00

“Groep de Mos is en blijft voor een stadsbreed gebiedsverbod voor haatpredikers. Als de conferentie in zalencentrum Opera antiwesterse, antisemitische en anti-integratieve elementen bevat, dan moet deze bijeenkomst worden verboden.” Dat zegt partijleider Richard de Mos van de Haagse fractie Groep de Mos woensdag tegen TPO. “Wij roepen de burgemeester met klem op om dat te onderzoeken en om zo nodig maatregelen te nemen.”

Lees ook – Omstreden moslimclub Hizb ut-Tahrir organiseert conferentie in Den Haag

Eerder op de dag werd bekend dat de omstreden fundamentalistische moslimclub Hizb ut-Tahrir komende zondag een bijeenkomst in Den Haag organiseert.  De PVV-fractie in de Hofstad dringt bij burgemeester Pauline Krikke (VVD) aan op een verbod. Later op de dag stuurde de PVV een perscommuniqué uit: de eigenaar van het zalencentrum waar de bijeenkomst plaats moet vinden is eigendom van een kandidaat van Groep De Mos die bij de gemeenteraadsverkiezingen een overwinning boekte.

De Mos noemt die ‘persoonlijke aanval’ op zijn kandidaat ‘te goedkoop en te laag voor woorden’. Hij ontvangt jaarlijks 500.000 mensen en bij iedere verhuur van een zaal heeft hij contact met de politie. Zo ook met deze aanvraag. Gelukkig neemt Groep de Mos, anders dan de PVV, wél bestuursverantwoordelijkheid. Als het ons lukt om een coalitie te vormen, zal de bestrijding van radicale groeperingen in het akkoord staan.

De gemeente Den Haag heeft ondanks een verzoek van TPO nog steeds niet gereageerd op de kwestie.

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens