Politiek

Geert Wilders over Haagse kalifaatconferentie Hizb ut-Tahrir: ‘Politici laten zich als makke schapen naar slachtbank leiden’

02-05-2018 20:50

Geert Wilders heeft er geen goed woord voor over dat de gemeente Den Haag komende zondag een conferentie van de omstreden moslimorganisatie Hizb ut-Tahrir in de Hofstad laat plaatsvinden.”Wij worden in Den Haag lokaal en landelijk bestuurd door politici die ons politiek verraden.” Dat zegt de PVV-leider woensdag tegen ThePostOnline.

Eerder op de dag werd bekend dat de moslimclub zondag een bijeenkomst in de Hofstad organiseert. Onderwerp: de politieke islam en hoe er een islamitische staat kan worden opgericht in moslimlanden. Uit navraag van TPO blijkt dat Den Haag geen bezwaren tegen de bijeenkomst ziet.

Wilders tegen TPO:

 

“Ze – Hizb ut-Tahrir – streven naar een islamitische staat. En dus naar geweld en het einde van de democratische rechtstaat. We moeten hen die onze vrijheden om zeep willen helpen de vrijheden niet gunnen dat te organiseren. Maar wij worden in Den Haag lokaal en landelijk bestuurd door politici die ons politiek verraden, het allemaal laten gebeuren en zich als bange makke schapen naar de slachtbank laten leiden.”

 

De gemeente liet eerder op de dag aan TPO weten weten dat de bijeenkomst valt onder ‘de vrijheid van vergadering’.

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens