Politiek

OM: Campagnespot PVV over islam niet strafbaar

01-05-2018 11:55

Het filmpje dat de PVV op 15 maart 2018 in de Zendtijd voor Politieke Partijen heeft uitgezonden en dat ook op sociale media is gepubliceerd, is naar het oordeel van het Openbaar Ministerie OM niet strafbaar. Er is geen sprake van het beledigen van een groep mensen, er wordt ook niet aangezet tot haat, discriminatie of geweld en mensen worden niet opgehitst om iets strafbaars te doen. De aangiften zijn dan ook geseponeerd. De zeventien aangevers zijn per brief over de sepotbeslissing geïnformeerd.

Lees ook – Haagse Islam Democraten doen aangifte tegen Geert Wilders (PVV) vanwege campagnespot

In het filmpje wordt in rode letters de tekst ‘ISLAM IS’ getoond; daaronder volgt onder een rode lijn de tekst inhoudende de opsomming: ‘discriminatie, geweld, terreur, vrouwenhaat, homohaat, jodenhaat, christenhaat, onderwerping, gedwongen huwelijk, eerwraak, totalitair, doodstraf voor afvalligheid, sharia, dierenleed, onrecht, slavernij, dodelijk’. Bij deze laatste woorden druppelt vanuit de rode lijn bloed.

D66 vond dat de campagnevideo ‘veel en véél te ver’ ging. De partij heeft als reactie een soortgelijk filmpje gemaakt, waarin een streep wordt gezet door het PVV-beeld, gevolgd door teksten als: “Nederland is gelijkheid, tolerantie, diversiteit en geloofsvrijheid.”

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens