Politiek

EP’er Annie Schreijer-Pierik (CDA) zet strijd tegen wolven door – Organiseert conferentie in Brussel

30-04-2018 16:47

De komst van wolven in Nederland lijkt misschien leuk voor natuurliefhebbers, maar de gevolgen zijn vreselijk voor schapen, veulens en andere dieren. Uit het oosten van Nederland komen de laatste tijd steeds meer berichten over schapen, veulens en andere dieren ‘die aan stukken zijn gescheurd’. Dat schrijft CDA EuroparlementarIér Annie Schreijer-Pierik in haar nieuwsbrief maandag. De christen-democrate organiseert daarom volgende maand een conferentie in het Europees Parlement over de opkomst van het dier.

 

“Ik bepleit dat wolven moeten worden bejaagd als ze overlast geven voor de landbouwdieren. Een andere oplossing zie ik niet. In Duitsland springen wolven zelfs over hekwerken van ruim twee meter hoog.”

 

Eind vorige jaar waarschuwde de CDA’ster ook al voor de opkomst van de wolf. De bedreiging voor weidegang en veiligheid van toeristen speelt volgens haar al jaren in Duitsland en andere EU-landen. “Het mag niet gaan zoals met de trekganzen, die van een beschermde soort zijn uitgegroeid tot een ware plaag voor boeren”, zei ze toen.

Schreijer-Pierik waarschuwt ook voor de beverrat: “Beverratten zijn riskant voor Nederland. Ze graven gaten in dijken en slootkanten. Ze ondermijnen daarmee letterlijk onze bescherming tegen het water. Om maar niet te spreken over tractoren die wegzakken aan de oevers.”

Lees ook

Tubantia – Annie wil de wolf met het geweer te lijf

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens