Politiek

Amsterdamse VVD-politicus zit achter nep-twitteraccount over misbruikzaak Joodse school

30-04-2018 14:34

Stadsdeelcommissielid van de VVD in Amsterdam-Zuid Ron Eisenmann heeft de afgelopen weken onder een nepaccount op Twitter berichten verspreid over de misbruikzaak op de joodse school Cheider. Dat meldt AT5. Twee weken geleden, op 16 april, begon de rechtszaak tegen de oud-docent van de Amsterdamse Joodse school Cheider, die wordt beschuldigd van misbruik van ten minste zes minderjarige leerlingen. Het Twitteraccount (@CheiderF) werd een dag voor de start geopend. In de biografie van het Twitteracccount stond dat de tweets werden geschreven door oud-leerlingen die ‘De feiten en de juiste berichtgeving over de Cheider-school geven’. In een verklaring aan AT5 zegt Eisenmann dat de tweets onder zijn verantwoording zijn geschreven en dat hij zelf nooit op de Cheider-school heeft gezeten.

In andere berichten werd via het account vooral de directeur van de Cheider-school Herman Loonstein aangevallen. Eisenman – in het dagelijks leven advocaat en voorzitter van het CIDI – heeft dit weekeinde op Twitter zijn excuses aangeboden:

De voorzitter van de VVD in de hoofdstad Marijn Ornstein vindt dat de integriteit van Eisenmann niet in het geding is. Volgens haar kan iedereen fouten maken, zegt ze tegen AT5: “Ook Ronnie Eisenmann. Het gaat erom: hoe ga je met die fouten om’. Eisenmann kan daarom gewoon aanblijven als fractievoorzitter van de VVD in Zuid. ‘Wat mij betreft is er geen reden om een vermenging van wat er hier is gebeurd, te zien met de VVD.”

Lees ook

Serie – Chris Aalberts bij de Stadsdeelcommissie

Dossier Dotan

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens