TPOok!

 
Politiek

Eric Wiebes (VVD) die zei geen weet te hebben van memo’s schreef zélf intern VVD-memo over dividendbelasting

'Afschaffing van de dividendbelasting zal leiden tot een hogere belastingdruk voor binnenlandse belastingbetalers'

Pikant: vrijdag zei minister van Economische Zaken Eric Wiebes (VVD) nog dat hij geen formatiestukken van ambtenaren over de dividendbelasting kende, dat bleek na het weekeinde anders te liggen.  Dinsdagavond stuurt minister-president Mark Rutte na lang aandringen van de Tweede Kamer die stukken naar de Nationale Vergaderzaal. Wat staat in zijn begeleidend schrijven? Wiebes schreef zélf een memo voor intern gebruik bij de VVD. De boodschap: “Afschaffing van de dividendbelasting zal leiden tot een hogere belastingdruk voor binnenlandse belastingbetalers.”

Rutte:

 

“Tot slot verstrek ik uw Kamer een stuk dat binnen mijn eigen partij door toenmalig staatssecretaris Wiebes is opgesteld na consultaties binnen de partij. Hierbij is onder meer gebruik gemaakt van informatie afkomstig uit hiervoor genoemde ambtelijke stukken van Financiën en Economische Zaken. Met het stuk poogde mijn partij een voorstel te doen op het terrein van dividendbelasting en aanverwante dossiers dat als geheel aanvaardbaar kon zijn voor de andere partijen en de basis zou kunnen vormen voor een tekst in het regeerakkoord.  Ik heb dit stuk tijdens de onderhandelingen gebruikt in informele bilaterale gesprekken met de onderhandelaars. Het stuk behoort dus niet tot de formeel via de informateur of informeel uitgevraagde stukken, maar in deze uitzonderlijke situatie acht ik het van belang ook dit stuk nu aan uw Kamer te verstrekken.”

 

En dit schreef Wiebes in zijn VVD-memo:

Lees ook

Ambtenaren noemden afschaffing dividendbelasting ‘slecht voor imago Nederland’

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.