TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Welkom in 2018 – MBO’ers gaan leren dat er niets mis is met homo’s

Tot nu toe was het een discutabel onderwerp

De lessen op het mbo over verscheidenheid in seksuele voorkeur worden minder neutraal. Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs wil dat mbo-studenten leren dat een respectvolle omgang met seksuele diversiteit positief is.

Mbo’s zijn nu verplicht hun studenten voor te lichten over homoseksualiteit en andere seksuele verscheidenheid als een onderwerp waarover je van mening kunt verschillen. Dat is de Tweede Kamerleden Kirsten van den Hul (PvdA) en Jasper van Dijk (SP) en ook Van Engelshoven te neutraal. De minister gaat de voorschriften aanpassen, zodat daarin doorklinkt dat respect voor andere seksuele voorkeuren ‘een basiswaarde in onze samenleving’ is.

Van Engelshoven heeft niet de indruk dat mbo’s de ruimte in de regels nu aangrijpen om minder positief les te geven over seksuele diversiteit. Maar ze wil ‘misverstanden voorkomen’.

Belangenorganisatie COC noemt de wijziging ‘een overwinning voor LHBTI-studenten in het mbo’. Juist op mbo-scholen worden jongeren die homo, bi of transgender zijn vaak gepest, zegt de organisatie. Voorzitter Tanja Ineke noemt het daarom ,,geweldig dat het mbo straks echt aan de slag moet” met het bevorderen van de acceptatie van deze jongeren.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.