Politiek

Pvda 010 zuur over verbreken alliantie tussen Leefbaar Rotterdam en Forum voor Democratie

16-04-2018 13:51

De PvdA in Rotterdam heeft geen goed woord over voor de aankondiging van Forum voor Democratie (FvD) en Leefbaar Rotterdam om met elkaar te breken als die laatste partij in het Rotterdamse college komt.

“Op zulke politieke spelletjes zitten Rotterdammers natuurlijk helemaal niet te wachten”, reageert PvdA- fractievoorzitter Barbara Kathmann. “Leefbaar Rotterdam is nu blijkbaar de partij van de plucheplakkers geworden.”

De alliantie tussen FvD en Leefbaar vormt een blokkade voor de coalitieonderhandelingen met D66. Nu deze weg lijkt te zijn, neemt de kans op een coalitie met D66, Leefbaar en VVD weer toe. D66 noemde het een ‘bemoedigende stap’ van Leefbaar.

De zoektocht naar een nieuwe coalitie in de havenstad verloopt moeizaam. Twee verkenners zijn al drie weken bezig de opties voor een stabiele coalitie in kaart te brengen. Deze week presenteren zij hun eindrapport.

Over politieke spelletjes gesproken: De PvdA sloot voor de verkiezingen een verbond met de islamitische partij Nida. Maar dat liep niet al te best af.

Lees ook

FvD en Leefbaar Rotterdam bukken lafjes voor D66: bereid alliantie te beƫindigen

ANP/TPO

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens