TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Hoge Raad: Rechter moet zich opnieuw buigen over ‘Arabieren zijn fervent kontenbonkers’-uitspraak

PVV-aanhanger werd eerder vrijgesproken

Het gerechtshof in Amsterdam moet zich opnieuw buigen over de zaak tegen een PVV-aanhanger die is vrijgesproken voor groepsbelediging van moslims. Dat heeft de Hoge Raad bepaald.

De man liet zich beledigend uit over moslims in de documentaire Wilders, the movie, die in 2010 werd uitgezonden. Hij sprak onder meer over Arabieren als ‘fervent kontenbonkers’ die ook ‘kleine jongens neuken’, ‘dat is normaal in hun cultuur’.

Het gerechtshof in Amsterdam sprak de verdachte vrij van groepsbelediging. Volgens het hof waren de uitspraken beledigend voor moslims, maar het oordeelde dat ze zijn gedaan in het maatschappelijk debat en bovendien niet dusdanig kwetsend zijn dat ze aanzetten tot haat, geweld, discriminatie of onverdraagzaamheid.

De Hoge Raad kan zich er niet in vinden dat het hof alleen aan deze vier begrippen heeft getoetst. Ook heeft het hof onvoldoende uitgelegd waarom de uitlatingen van de verdachte niet onnodig grievend zijn.

ANP

Lees ook

Thomas Hogeling – Laat lomp rechts lekker schreeuwen

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.