Haagse grabbelton

Gerenoveerde Jan Kees de Jager (CDA) gaat renovatie Binnenhof leiden

29-03-2018 16:26

Jan Kees de Jager (CDA) wordt onafhankelijk voorzitter van de bestuurlijke stuurgroep renovatie Binnenhof. Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) heeft De Jager daarvoor gevraagd. De Jager is nu Chief Financial Officer in de Raad van Bestuur van KPN en was eerder staatssecretaris – en minister van Financiën in verschillende kabinetten-Balkenende. Het voorzitterschap is een nevenfunctie. Ook staat hij bekend om zijn persoonlijke renovatie.

Als voorzitter van de stuurgroep kan De Jager contact leggen met de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, de vice-president van de Raad van State en de minister-president.

De renovatie gaat in de zomer van 2020 van start en duurt vijfenhalf jaar, tot eind 2025. In die tijd zitten de Tweede Kamer, de Eerste Kamer, de Raad van State en het ministerie van Algemene Zaken in andere gebouwen in Den Haag. De verbouwing van het Binnenhof-complex is nodig om grote gebreken te herstellen op het gebied van (brand)veiligheid, houtrot, lekkende daken, technische installaties (klimaat, liften, leidingen), ict, beveiliging en gezondheid. De totale kosten zijn geraamd op 475 miljoen euro.

Kijk ook

Foto’s – Het Binnenhof verkruimelt, lekt en valt uit elkaar

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.