Opinie

Subsidie aan salafistische organisaties = einde seculier Nederland

24-03-2018 12:05

Een natiestaat welke zich niet meer placht te verdedigen en in een permanente collectieve verstandsverbijstering de decadente democratische fase binnenmarcheert, en onderhandelen gaat met wezensvreemde staatsgevaarlijke religieuze zeloten, is feitelijk bezien geen natiestaat meer.

Dat is het begin van het einde. Waar staat een historisch bevochten seculiere vlag dan nog voor?

Publieke ruimte

Er zullen schimmige tijden aanbreken van een nieuwe verzuiling waarin sektarische etnische of religieuze groepen tegenover elkaar komen te staan, en waar het liberale individualistische ideaal dus verleden tijd is. Afgelopen uit. Van de wederopbouw komen we tussen de dijken nu in een tijdsgewricht welke zich laat karakteriseren als de wederafbraak. Elites van neo-verzuilde groepen zullen met elkaar aan tafel moeten. Machtspolitiek en groepsdenken staan weer bovenaan de agenda lieve landgenoten.

Dit zal gepaard gaan met de afbrokkeling van een gedeelde publieke ruimte welke het vrije woord mogelijk heeft gemaakt.

Shithole country

Noem me maar een nationalist. Mensen beseffen steeds minder dat nationalisme met een grondwet niets met collectivisme te maken heeft, maar vrijheid genereert voor ieder individu afzonderlijk.

De staat moet garant staan voor de veiligheid en vrijheid van iedere burger afzonderlijk en niet de kerk of de moskee.

Na de recente gemeenteraadsverkiezingen waan ik mij ontwaakt in een nachtmerrie met de Trumpiaanse titel: ‘Shithole country‘.