TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Bonusquote – ‘Henk Bres: ik wil mijn eigen ding doen, op mijn eigen manier’

'Bestuurszaken heb ik geen kaas van gegeten, ik wil mijn eigen onderwerpen kiezen'

De via televisie landelijk bekend geworden Henk Bres weet nog niet wat hij allemaal gaat doen in de gemeenteraad van Den Haag maar hij wil in ieder geval ”zijn eigen ding doen, op zijn eigen manier”. Bres is dankbaar voor de steun die hij kreeg van veel kiezers, waardoor hij als lijstduwer van de PVV de raad in mag, zei hij in een reactie. ”Ik doe het voor de achterban, ik wil ze niet teleurstellen.” De zelfbenoemde ‘ras-Hagenees’ kreeg ruim 1800 stemmen.

Fucking cancer muslims

Tv-kijkers kennen Bres van het vroegere VARA-discussieprogramma Het Lagerhuis waar hij vaak onverbloemd zijn mening gaf. Daarna zat hij in programma’s als Kopspijkers en Big Brother. Ook had hij kleine filmrolletjes, een programma op de lokale radiozender en een column in De Posthoorn. Dat weekblad zette hem onlangs aan de kant na omstreden tweetjes, waarin hij sprak van ”fucking cancer muslims”.

Bres heeft geen spijt van die berichten, maar zegt dat ze uit zijn verband zijn getrokken. Hij reageerde naar eigen zeggen op de mishandeling van een hond in een filmpje door moslims. Het is nog niet duidelijk of hij zijn activiteiten voor een lokaal commercieel station staakt.

Ik wil mijn eigen onderwerpen kiezen

De 65-jarige Bres had zijn ruime verkiezing niet verwacht, maar evenmin dat de PVV terugviel van zeven naar twee zetels. Het betekent dat hij het samen met PVV-Tweede Kamerlid Karen Gerbrands moet gaan rooien. Maandag gaat hij met haar overleggen hoe ze het werk het beste kunnen vormgeven.

Bres wil liever niets van doen hebben met bestuurszaken, omdat hij daar ”geen kaas van heeft gegeten”. ”Ik wil mijn eigen onderwerpen kiezen”, aldus de PVV’er. Dat zijn wat hem betreft onder meer veiligheid, ouderenbeleid, dierenmishandeling en de bereikbaarheid van de stad. Bres zegt dat hij ook niet alles kan doen, om hij ”niet meer zo mobiel is vanwege een zenuwaandoening”.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.