avatar
   
Politiek

Leefbaar Rotterdam wil brede coalitie met VVD, D66, PvdA en GroenLinks

'Deze combinatie doet recht aan verkiezingen'

Leefbaar Rotterdam (LR) zet in op een brede coalitie die een ruime meerderheid heeft. De partij ziet goede kansen op een samenwerking met VVD, D66, PvdA en GroenLinks. Dat zegt Leefbaar-lijsttrekker Joost Eerdmans. LR is met elf zetels de grootste partij in Rotterdam.

“Zo’n brede middencoalitie doet ook recht aan de verkiezingen.” Volgens Eerdmans hebben deze partijen veel gemeenschappelijke punten. “De lijsttrekkers van deze partijen zijn generatiegenoten. Er zijn grote verschillen, maar niemand is dogmatisch.”

VVD profileerde zich tijdens de campagne al opvallend groen en ook Leefbaar is ‘geen anti-duurzaamheidspartij’. “De grootste discussiepunten zullen wonen, integratie en veiligheid worden”, zegt Eerdmans.

Een coalitie over links zonder Leefbaar acht Eerdmans klein omdat er veel kleine partijen moeten meedoen om tot een meerderheid te komen.

ANP

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.