Politiek

200 aangiften tegen D66-leider Alexander Pechtold vanwege schenking appartement

22-03-2018 15:23

Er zijn inmiddels 200 aangiften gedaan tegen D66-leider Alexander Pechtold vanwege de schenking van een appartement door een Canadese oud-diplomaat. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) donderdag weten aan ThePostOnline.

OM-woordvoerder Barbara van Heerde tegenover TPO:

 

“Ik heb het nog even in de groep gegooid hier en ik begrijp dat ik het aantal aangiftes nu kan melden. Tot nu toe zijn er bijna 200 aangiftes binnengekomen. Wij bestuderen deze aangiftes op dit moment.”

 

Vorige week werd na vragen van TPO duidelijk dat het Openbaar Ministerie Oost-Nederland meerdere aangiften tegen Pechtold in behandeling had na een oproep op internet. Over het aantal zweeg het OM, wel zei een woordvoerder toen dat die aangiften ‘nog steeds binnenkomen’.

TPO vroeg daarna meermaals naar het aantal maar kreeg nul op het rekest.  Toen het OM woensdag wel communiceerde over acht aangiften vanwege een campagnevideo van de PVV deed TPO een hernieuwd verzoek over het aantal aangiften tegen Pechtold.

Pechtold kwam in december vorig jaar in opspraak toen bleek dat hij in het Geschenkenregister van de Tweede Kamer geen melding had gemaakt van een appartement in Scheveningen dat hij had gekregen van de Canadese oud-diplomaat Serge Marcoux. Later rezen vragen over de fiscale aspecten van de deal. Eind februari verscheen op internet een oproep om aangifte tegen Pechtold, zijn notaris en taxateur te doen van ambtelijke corruptie, valsheid in geschrift en meerdere keren een opzettelijk onjuiste aangifte van overdrachtsbelasting.

Lees ook

Tweede Kamer gaat geen onderzoek doen naar schenking-affaire Alexander Pechtold (D66)

Canadese oud-diplomaat die Alexander Pechtold (D66) appartement schonk weigert met de pers te praten

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens